Terjeszkedik az Origin

Akik PC-n FIFA-znak már tapasztalják a FIFA 12 megjelenése óta, hogy az Origin szinte hozzátartozik az életükhöz. A jövőben még nagyobb és még jobb lesz.

Kétségtelen, hogy az Electronic Arts legfontosabb projektje jelenleg az Origin. Többször elhangzott a legmagasabb szintekről is, hogy a cég szerint a jövő a digitális terjesztésben van és mint a legnagyobb kiadó, az EA sem szeretne ebből kimaradni.

Jelenleg több, mint 500 játék érhető el az EA boltján keresztül, ami 50-nél több fejlesztő cég keze alól került ki, nem csak a sajátjuk alól. A minél szélesebb körű elterjedés érdekében pedig az eddig meglevő 3 (PC, iOS, web) platform mellet 4 újat jelentettek be. Az Origin a jövőben elérhető lesz Mac-en, SmartTV-ken, Androidon és Facebookon is. Pontos megjelenésükről nincs információ, mi rövid időn belül számítunk rá. Elvégre, ha kiadják a FIFA 13-at Mac-re is, hiba lenne nem a saját rendszerükön keresztül eljuttatni a rajongókhoz.

Ennyi azonban nem elég Peter Moorenak, nem csak az a cél, hogy náluk vásárolj, hanem használd is a szolgáltatásukat. Könnyedén megoszthatod a játékokban elért eredményeket barátaiddal bárhol, bármikor, bármelyik platformon is játszol. Ez az EA Sports Football Clubból már ismerős lehet számotokra, mostantól ez mindegyik játékra vonatkozik, nem a FIFA felületén, hanem az Originén.

Négy további újdonság ismert még, ezek az ingyenes játékok, a különböző exklúzív DLC-k, élő videók és a „dashboard”. Részleteket azonban erről egyelőre még nem tudunk.