Prágai programajánló

A szerkesztőségben úgy döntöttünk, és ezt is javasoljuk nektek, hogy egy nappal korábban indulunk útnak, Prgában töltjük az estét és az éjszakát. Másnap pedig tiszteletünket tesszük a Selejtezőn.

Szállás ügyileg két lehetőség van. A La Fabrikához nagyon közel találtható a Sir Toby’s Hostel. Árfekvésileg nem rossz, egy négy ágyas szoba körülbelül 53 euró, gyakorlatilag gyalog is percek alatt megközelíthető az FIWC. Ám itt felhívnánk a figyelmet, hogy ez egy hostel, akik ezt választják csúcs kényelemre ne számítsanak, illetve bárkivel összetehetik őket, ami nem biztos, hogy túl biztonságos, illetve egy esetleges éjjeli mulatozás után nézeteltérés is támadhat a két fél között.

A másik ajánlatunk körülbelül 10 perc autózásra van a helyszíntől, a Congress and Sport Hotel Olsanka. Egy négy fős apartman szoba itt is 53 euróba kerül és ezért az árért reggelit is kapunk. Mi ez utóbbi mellett tettük le a voksunkat.

A péntek esténket többféleképpen is el lehet tölteni. Vagy viszünk magunkkal egy PS3-at és gyakorlunk, vagy kimozdulunk és bejárjuk Prágát. Utóbbira is több variáció van. Mindenképpen érdemes felkersni az Óvárost látványosságai és kocsmái miatt.

A tömegközlekedés Prágában jónak mondható. Buszok, villamosok és metrók közlekednek legfőképp. Az általunk választott szállásról zárt pályás hálózaton megközelíthető az Óváros. A jegyárak egyáltalán nem horribilisek. Egy felnőtt jegy, amely 75 percig használható nincs 300 forint, 26 cseh koronát kérnek el érte, egy 6-15 éves gyerek esetében 13-at. Ezt a már említett 75 perc alatt azon a vonalon és annyi átszállással használjuk, amennyit csak akarunk. Az egész napos jegy nagyából 1100 forint, de ezt csak akkor érdemes megvenni, ha valaki egész ott tartózkodása alatt a tömegközlekedést akarja használni.

Akik útnak indulnak feltétlenül keressék velünk a kapcsolatot akár itt a fórumunkon, akár a Facebookon!