NGC – Így készült a FIFA 12

A National Geographic Channel Gyáróriások című sorozatának következő részében kedvenc videojátékunk készítésének körülményeit ismerhetjük meg. A játékóriás most engedett először kamerákat az egyik legnagyobb címének közelébe. Néhány évvel ezelőtt már elkezdődött egy folyamat mely betekintést engedett a kulissza titkokba, ez azonban mégis csak az első “dokumentumfilm” jellegű alkotás a témában.

Február közepére az aktív, vagy akár kevésbé aktív FIFA-sok is valószínűleg már mindent tudnak a négy és fél hónapja megjelent FIFA 12-ről. Már mindenkinek megvannak a bevált taktikái, akár a Karrier módban, akár az online versenyeken már eljutott egy bizonyos szintig. Azonban a játék készüléséről nem sok minden jut el az egyszerű emberekig.

Aki szokta nézni a Gyáróriásokat, tudja, aki nem, pedig a névből következtethet, hogy nagy gyártók projektjeit mutatják be. A korábbi részekben volt már szó szuperautókról, helikopterről, harckocsiról, a kóláról, és még sok mindenről. Ezúttal a FIFA és az EA Sports kerül terítékre. A kisfilmben megszólalnak ismert fejlesztők, úgy mint Aaron McHardy, Santiago Jaramillo vagy David Rutter, de interjút ad az EA futballrészlegének igazgatója Matt Bilbey. Rajtuk kívül több futballsztár is beszél a FIFA-val kapcsolatos élményeiről.

Gyáróriások V: A FIFA és az Electronic Arts

Február 23. (csütörtök) 22:00

National Geographic Channel