Mit húzhatna elő az EA Sports?

A korábbi FIFA játékokban rengeteg apróság volt, amik fokozták a hangulatot, de bizonyos dolgok miatt sajnos ezek eltűntek 1-2 év után. Szemezgessünk közülük hátha előkapják valamelyiket a fiókból.

Mielőtt az Electronic Arts bejelentené a következő játékot, jelen esetben a FIFA 13-at, és annak újításait, minden „jól értesült” FIFA-val foglalkozó honlap elkezd pletykákat gyártani és átvenni másokét. Minden évben felröppen a Legyél te is játékvezető mód, a női játékosok, aztán természetesen ezekből nem lesz semmi. Ugyanez igaz a ligákra is, a licenszeket illetően is sokan érzik magukat jól értesültnek és terjesztik szét vízióikat a neten, mint a vírust. Utóbbi kérdésről egy későbbi cikkben majd foglalkozunk részletesebben.
Mi azonban nem szeretnénk az ilyen találgatásokkal fárasztani az olvasókat. Szigorúan a tényeken alapulva átbeszéltük, hogy a kezdetektől mik azok az apróságok, amik jobbá tették a játékot aztán mégis „elfelejtődtek”, és bízunk benne, hogy esetleg visszontláthatunk párat a sorozat következő részében.

Pénzfeldobás
Ezzel kezdődött minden meccs a legelső FIFA-ban, az International Soccerben. Nem a gép saját algoritmusán múlott a kezdés és a térfélválasztás, hanem mi tehettünk a szerencsénkért.

Terem mód
Nem maradhat ki a 97-es klasszikus, amikor nem csak a zöld gyepen, de a parkettán is összemérhettük tudásunkat. Tisztában vagyunk vele, hogy a FIFA Steet miatt ennek újbóli bevezetésére semmi esély nincs, de a felsorolásból nem maradhatott ki.

Fejelés szögleteknél
A 99-es verzióban sikerült ezt a legélethűbbre megcsinálni, amikor csoportosan, egymásba kapszkodva ugrottak a játékosok. Ma ez az Ütközésmodellel még látványosabb, még élethűbb lehetne.

Kapus felszerelések
Az ezredfordulón a kapusok elhelyezték kulacsukat a kapu mellett, amit hogyha eltalált a labda, természetesen elrepült.

Élethű kispad
A FIFA 2001-ben életre kelt a kispad. A játékosok a kispad környékén bevetés előtt melegítettek.

Szurkolók
A FIFA játékok ebből a szempontból soha sem voltak erősek. De 2003-ban mégis sikerült valami olyat mutatni, ami a szurkoló szívét megdobogtatta. Ezek pedig a görögtüzek bevetése volt. Természetesen tisztában vagyunk jelen esetben a különböző szövetségi szabályozásokkal, de mégis csak egy remek hangulatfokozó eszköz, amit legalább a monitoron jó lenne átélni, ha már a lelátókon nem tehetjük meg.

TV kijelzők
Ez is a 2003-as verzióban volt fellelhető, amikor a visszajátszásokat a liga logójával ellátott snittekkel választották el egymástól.

Edzők
A 2006-os VB és a 2008-as EB játékban is feltűntek az edzők 1-1 érdekes szituáció után, ahol arcukról leolvasható volt a véleményük. Lendíthetne egyet a mendedzser mód játék közbeni monotonitásán.

Ezeken kívül még sok-sok apróság volt, amit út közben elhagytak. Nektek mi hiányzik a legjobban?

gorogtuzfifa2003