Mit hozhat a FIFA-nak az új Windows?

Örök kérdés a közösségben, hogy konzol vagy PC? A jelenlegi generációnál – hála a megegyező architektúrának és az EA döntésének – már nincs különbség a FIFA PC-s és konzolos változata közt. Azonban az Xboxot és a Windowst is a kezében tudó Microsoft tegnapi bemutatóján egy elég érdekes jövőt vázolt elénk.

A redmondi cég új operációs rendszerét nem veséznénk ki, ezt számos szakmai és nem szakmai oldalon is el tudjátok olvasni. Most csupán a játékosokat érintő újdonságokat emelnénk ki azon FIFA-játékosok részére, akik nem érdeklődnek a számítástechnika iránt.

Mivel az egész Windows 10 arra próbál épülni, hogy minden eszközön ugyanazt a feladatot ugyanúgy tudjuk elvégezni, ezért az újdonságok nem kizárólag a PC-seket érintik, hanem azokat is, akik Windows Phone telefont használnak, vagy Windowsos tablettel rendelkeznek.

Elérhető lesz egy Xbox alkalmazás, amivel az Xbox Live szolgáltatást teszik elérhetővé a platformjaikon. Azon túl, hogy mindent meg tudtok majd csinálni, amit az Xboxosok imádnak a szolgáltatásban, például nézegetni a teljesített küldetéseket, beszélgetni az ismerősökkel, az Xbox One kvázi szerverként tud majd működni. Ez akkor lehet érdekes, amikor valakinek például a nappaliban van a TV és az Xbox is, azonban a TV valamiért foglalt. Év végétől bárki odaülhet a Windows 10-et futtató gépe elé és az Xbox One-hoz úgy fér hozzá az otthoni hálózaton, mintha a TV előtt lenne. Természetesen a játékot is streameli az Xbox, így a foglalt nappali mostantól nem akadály.

További remek tulajdonsága a Windows 10-es Xbox alkalmazásnak, hogy mostantól nem kell mindenféle külső programokkal küszködni, hogy a FIFA-ban lévő videókat megoszthassátok másokkal. Az Xbox alkalmazás erre is fel lesz készítve és minden Windowson futó játékot képes lesz rögzíteni, illetve streamelni a nagyközönség számára.

Végére hagytuk talán a legérdekesebb részletet: Amennyiben az Electronic Arts úgy dönt, hogy kihasználja a lehetőséget, akkor egyesülhet az Xbox-os és PC-s FIFA társadalom. Az új rendszerrel lehetőség lesz arra, hogy PC-s és Xboxos együtt játszhasson online, platformfüggetlenül.