Messi a borítón

Tegnap megerősítették, amit már régóta tudni lehetett a sok artworkből, hogy Lionel Messi lesz a FIFA 13 arca világszerte. Nem ismeretlen számára ez a pozíció, hiszen a tavasszal megjelent FIFA Street dobozán is ő köszön vissza.

A FIFA 06 borítójának kiadásánál egy új irányról beszéltek az EA marketingesei. Hosszú idő után ez volt az első darab, ami két számjegyből állt, ezzel együtt megjelent a felirat környékén egy ív, ami ma is fontos motívuma a borítónak. Valamint hosszú távon kezdtek gondolkozni az arcokról. Az elsőn Rooney volt látható Ronaldinhoval, utóbbi a 09-en jelent meg utoljára, a Manchester United támadója viszon a mai napig aktív résztvevője a FIFA társadalomnak. Az elmúlt két évben Kaká volt a társa Rooneynak, idén valószínűleg Messi átveszi a helyét, egyelőre arról nincs információ, hogy többszemélyes lesz e a borító és megjelenik Rooney is, vagy mindenhol csak a Barcelona játékosa fog szerepelni.

A tegnapi konferencia-vezető annyi kulisszatitkot elárult, hogy Leo Messi játéka inspirálta a játékmenet támadásra vonatkozó újításait. Ebből a szemszögből megközelítve teljesen jó döntésnek tűnik a játék arcának a megválasztása.

Ugyan eddig csak egy „nem végleges” verziót kaptunk a borítóról, ami koránt sem tekinthető véglegesnek, azonban a többi FIFA-játék mellé téve mindenképp feltűnhet néhány furcsaság. Ezekről ti is meggyőződhettek ha felkeresitek Galériánkban a FIFA Sorozat kategóriát.

Az első szembeötlő különbség, hogy nagyon sötét, a kezdetektől számítva mindig világosak voltak a FIFA-k fedelei, leszámítva a 07-et, ami a megvilágítással valamivel halványabb színvilágot kelt.

A másik, amivel elrugaszkodik a társaitól, hogy Messinek a háta szerepel a középpontban, szemben a többivel, ahol kivétel nélkül szemből nézhetjük meg kedvenceinket.

Valamint, talán csak egyelőre, nem került rá az a korábban említett ív, ami a 06 óta kíséri a sorozatot.

messi13

Az easportsfootball.com oldalon megjelent egy „Join the Club” szlogen egybemosva a FIFA 13-al, jó eséllyel ez lesz majd az idei mottója a játéknak. Ez minden bizonnyal azt a célt szolgálja, hogy az EA Sports Football Club használatársa igyekeznek rávenni a játékosokat.