Megjelent a FIFA Mobile

Megjelent az EA SPORTS FIFA Mobile, legalábbis iOS készülékekre, Kanadában. Az EA minden évben egy bizonyos piacon előbb teszi elérhetővé a következő mobilos változatot, azonban ez most nagyon korán történt.

Már írtunk róla, hogy ezentúl az EA SPORTS FIFA Mobile lesz a FIFA a mobil eszközökön és ehhez érkeznek frissítések, valamint, hogy konzolszerű gameplayt ígérnek. Ennek természetesen „ára van”, lássuk, hogy mik ezek.

EA Sports FIFA Mobile

Egyelőre csak a kanadai iOS App Storeban jelent meg a játék, azonban egy kis internetes keresgélés segítségével, bárki ingyen le tudja tölteni onnan egy megfelelő Apple ID létrehozásával. Innen azonban láthatjuk, hogy feltehetőleg milyen „gépigénye” lesz a játéknak.
A konzolszerű játékélményt az Apple még tavaly nyáron ígérte az éves fejlesztői konferenciáján (WWDC) a Metal API-val, ami az iOS 8-ban debütált. Feltehetőleg ezt használja a FIFA Mobile, így a játék megköveteli az iOS 8-at. A támogatott eszközök listája is a Metal használatát támasztja alá, hisz csak olyan iOS eszközökre optimalizálták, amik 64 bites processzorral rendelkeznek. 
Ezek a következők:

  • iPhone 5s / 6 / 6 Plus
  • iPad Air / Air 2 / mini 2 / mini 3
  • iPod Touch 6. gen

A FIFA Mobile egyébként továbbra is az Ultimate Teamen alapszik. Igazi újítást tényleg a játékmenet jelent, amely érezhetően jobb lett. Azonban az érintőképernyős irányítás továbbra is a szűk keresztmetszetet jelenti. Hiába fejlesztik és próbálják évről-évre jobbá tenni, a sportjátékokhoz véleményünk szerint továbbra is kontroller kell.

Androidos megjelenésről nincs információnk, illetve arról sem, hogy mivel a platformon sem a 64 bites processzor nem elterjedt, sem a Metal-szerű API,  milyen minőségű játék érkezik rá, vagy melyek azok a modellek, amire elérhető lesz.

[appstore id=”940702381″ store=”CA” style=”smallbox”]