Közeledik az E3

Június 5. és 7. között kerül megrendezésre Los Angelesben az Electronic Entertainment Expo, elterjedtebb nevén az E3, ami a világ legnagyobb videojáték kiállítása. Minden nagyobb játék kiadó/fejlesztő megjelenik és bemutatja folyamatban lévő projektjeit.

Így van ezzel az Electronic Arts is és viszik a készülődő FIFA 13-at is az Egyesült Államokba. Bár a kiállítás június 5-én kezdődik, az EA nagy előadása, ahol első ízben bemutatják a játékot június 4-én lesz magyar idő szerint este 22 órakor.

Korábbi évek tapasztalatai szerint nagyon nagy újdonság senkit nem fog érni, aki elolvasta a nagyjábólkét héttel ezelőtti cikkünket az új tulajdonságokról. Így előre sejthető, hogy miről fog szólni az előadás, minimális az esélye, hogy olyat mutassanak, amit korábban nem derült már ki a játékmenetről. Véleményünk szerint grafikai újításra a jelenlegi generációs konzolokig nincs esély, ezzel meg fogják várni a következő generációt, amik a pletykák szerint akár ebben a három-négy napban szintén bemutatkozhatnak. Hogy ott merre fog fejlődni a megjelenítés, magasabb pixelszám, részletgazdagabb kidolgozottság, vagy bármi egyéb azt majd a Microsoft, illetve a Sony eldönti, az EA csak igazodni tud majd hozzájuk.

Azonban mindenképp érdemes lesz megnézni a közvetítést a prezentációról, hiszen abban biztosak lehetünk, hogy egy kisebb videoösszeállítást kapunk, az új elemekről. Esetleg olyan is elhangozhat az előadó szájából a motorról, amiről Aaronék nem tettek említést, de érdekes lehet.
Ezen kívül valamilyen új funkció bemutatására is van esély, ami a közösségi élményt fokozza. Tavaly ez az EA Sports Football Club volt. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy továbbfejlesztik ezt, valamilyen új szolgáltatással gazdagítják, esetleg az online játékot pezsdítik fel.
Játékból felvett videó egészen biztosan nem fog érkezni. Nagyjából olyan 50%-os állapotban lehet a FIFA 13 készültségi szintje. Ilyenkor teljes kép, illetve hangrögzítési tilalom mellett, zárt ajtók mögött betekintést szoktak engedni a sajtó képviselőinek, így a kint tartózkodó újságírókban bízhatunk, hogy elcsípnek egy-két morzsát, amit megosztanak utólag az élménybeszámolójukban.
Nyitott kérdések, attól függetlenül, hogy nagyjával már tisztában vagyunk, maradtak és izgalommal várjuk június 4-ét, és tavalyihoz hasonlóan idén is várunk benneteket mIRC-en a #fifa.hu szobában, hogy együtt vesézzük ki az elhangzottakat.

 

ea-e3