Közeledik a FIFA 13 demó

Már szinte látjuk az alagút végén a fényt, ami a FIFA 13 demójának megjelenését jelenti. A végleges verziót leszámítva ezt a pillanatot várjuk talán a legjobban az évben, hiszen, amennyiben nem jutunk el valamelyik nagy kiállításra, itt kaparinthatjuk meg először az új FIFA-t és ismerkedhetünk meg immár élesben az új fejlesztésekkel.

Most még csak a demóról beszélünk, ami semmi többet nem nyújt számunkra mint egy betekintést a játékmenetbe és a grafikába, így a különböző funkciókra most nem térnénk ki, azt egy későbbi, megjelenés előtti cikkben fogjuk átismételni.

Az eddig közölt képekből és videókból nyilvánvaló, hogy a FIFA 13 nem fog hatalmas grafikai megújulást hozni a három fő platformon. Erre mindenbizonnyal az új generációs konzolokig nem is lesz precedens, elérte a játék azt a pontot, ahonnán a jelenlegi architektúrán nincs értelme továbbmenni. Ettől függetlenül dolgoztak rajta a fiúk, ismét részletesebb 3D-s arcokat kapunk, valamint a játék körítése az ami nagy ugrást jelent. Idetartoznak az új animációk és a pálya szélén mozgó kamerások, biztonsági emberek.

A tavalyi év után, amikor a védekezést módosították, idén hozzáigazították a támast is és a kettő együtt válik igazán élvezhetővé. Az új motornak hála sokkal ésszerűbben mozognak majd a csapattársaink, keresik az üres helyeket és nem fognak végrehajtani irreális irányváltoztatásokat.

A FIFA Streetből megismert Street Ball Controlt átültették a hagyományos focipályákra is Komplett cselezés néven. A játékosaink az eddigieknél is kisebb területen lesznek képesek mozogni, iránytváltani. Mivel két külön tengelyre került a felsőtest és az alsótest, megtréfálhatjuk úgy is a védőjátékost, hogy más irányba nézünk, mint amerre elindulunk.

Érdemes lesz sokat gyakorolni az új labdakezelési rendszert, a legprofibb játékosoknak is, hiszen végetért a tökéletes átvételek időszaka! Mostantól minden egyes passznál számítani fog a fogadó játékos helyzete, pozíciója, képessége, a körülötte álló játékosok helyzete és az időjárás is. Nagyon ajánlott lesz ezeket begyakorolni, hiszen akár új csillagok is születhetnek a magyar FIFA közösség egén!

Az új szabadrúgás rendszerrel biztos sokan el fognak játszadozni és akár mérkőzéseket is el lehet vele dönteni! Támadó oldalon akár 3 játékost is a labda köré állíthatunk és bármelyikkel ellőhetjük, illetve becsaphatjuk az ellenfelet. Amennyiben ellenünk ítélik a szabadrúgást, úgy lehetőségünk lesz meghatározni a sorfal nagyságát, akik most már többször is képesek lesznek felugrani, illetve akár a távot is lophatjuk a labda felé.

Amit még tapasztalni fogunk, az az Ütközésmodell továbbfejlesztése. Kijavították a hibákat, valamint javították a test-test elleni harcot. Nagy, megtermett védőkkel szemben az alacsony, vézna támadóknak ilyen szituációkban esélyük sem lesz.

Ezeken kívül elérhető lesz még a Match Day, ám sok csapatot nélkülözve ez a teljes verzióban válik érdekessé, valamint a Skill Games funkció is, ami az Arénát váltja és sokkal több lehetőségünk lesz a gyakorlásra. Itt is érdemes lesz elidőzni, mert a teljes verzióban az itt szerzett pontok felkerülnek egy ranglistára és megnézhetjük barátainknál mennyivel is vagyunk ügyesebbek.

A góljaitokat, megmozdulásaitokat pedig feltölthetitek az EA szervereire a megszokott módon. Várjuk a szépségdíjas alakításokat!