Kalandozó hadjáratunktól…

…Európa rettegett! – szól a népszerű dal egy sora. Az Euro2012-es DLC bejelentésekor bejelentettek egy újdonságot is az Expedition mode névre keresztelt módot. Hivatalos magyar fordítás hiányában egyelőre elkereszteltük Kalandozásnak, természetesen, amint lesz hivatalos megfelelője, váltunk rá mi is.

Tegnap ígértük, hogy hosszabban is kifejtjük, hogy mit fog ez tartalmazni. Most következzen egy bejegyzés fordítása a FIFA Soccer Blogról, ami bemutatja, hogy eddig mit tudhatunk.

„A Kalandozás elején ki kell választanod a kapitányt, ami lehet a FIFA 12 Virtuális Profid, ha akarod vagy akármelyik nemzet akármelyik játékosa. Ha kiválasztottad a kapitányt, utána beállíthatod a csapatnevet, a mezt és a címert. Ha ezzel is megvagy, véletlenszerűen hozzárendel a csapatodhoz játékosokat, Európa leggyengébb játékosai közül, hogy feltöltse a kereted. Akárhányszor rákattinthatsz a „véletlenszerű” gombra, mielőtt elkezdenéd a módot. 

Miután összeállt a csapatod, elkezdheted uralmad alá venni Európát. Amikor az EA beszélt nekünk erről, akkor a Rizikó nevű társasjátékhoz hasonlították, hogy megpróbáld meghódítani Európát nemzetről-nemzetre haladva, de az országod helyett a saját csapatodat fogod használni és úgy tudsz haladni a térképen, hogy legyőzöd a szomszédos országokat arról a területről, amit már elfoglaltál. Jobb játékosokat szerzel a keretedbe, ha legyőzöl másokat. Tehát, ha megvered Franciaországot egyszer, véletlenszerűen kapsz egy játékost a keretéből. Ha kétszer vered meg őket, kapsz egy cserejátékost, és ha megvered harmadszor is, kapsz egy játékost a kezdőcsapatból. 

Lassan, de biztosan az európai álomcsapatod formát ölt, de tekintettel arra, hogy véletlenszerűen kapod a játékosokat, sokkal több variációt rejt, mintha mindenki bezsebelné a legjobbakat. A felállás megválasztása elég érdekesnek tűnik, mivelhogy kalandozásod során folyamatosan kapod az erősebb játékosokat és őket mindig a csapatba akarod tenni.”

 

Az biztos, hogy az elkepzelés érdekesnek tűnik. Mi azt sem tartjuk kizártnak, hogy hasonló sikere lesz, mint a Wii-s FIFA-k esetében a mini játékoknak, hogy kipróbálja az ember és ott marad, nem is akar a játék többi részével foglalkozni. Nektek mi a véleményetek?

Az április 24-én megjelenő DLC árazása a következő: PS3 – 5990 forint , Xbox360 – 1800 MS Pont, PC – 4990 forint.

eurobgmascot