IV. Player’s Fifa Bajnokság

Immár negyedik alkalommal került megrendezésre környékünk FIFA versenye, de mégis most éreztem először kötelességemnek, hogy élménybeszámolót írjak róla, ugyanis hónapról-hónapra egyre többen jelennek meg a versenyeken és e mellet már nem lehet szó nélkül elmenni.

A versenynek ismét az albertirsai Player’s Sport & Music Café adott otthont, melyet ezúton is köszönünk nekik. Hisz az ő felajánlásuk nélkül, illetve a remek akció nélkül amelyekkel készültek a résztvevőknek, ez nem jöhetett volna létre.

A versenyre előzetesen 32-en adtál le regisztrációjukat, melyből ilyen-olyan indokból kifolyólag végül 24-en képviselték magukat, nekik ezúton is köszönöm a részvételt.

Mivel 4 db PS4 konzol és TV ált rendelkezésünkre, ezért úgy döntöttünk, mivel 1000 forint volt a nevezési díj, mindenkinek adjunk lehetőséget a minél több játékra. Így a 24 embert 2db 12 fős csoportba sorsoltuk odavágós rendszerben.

FIFA 15 offline bajnokság Albertirsa
A résztvevők. (Elnézést azoktól, akik lemaradtak a képről!)

A két csoportból 8-8 játékos jutott tovább és mivel jól álltunk időben, úgy döntöttünk, hogy ezt a 16 főt újabb négy csoportra bontjuk, melyből az első két fő továbbjut az egyeneskieséses szakaszba. Itt már érezhető volt az izgalom és a természetes feszültség a játékosok közt, hisz már nem sok választotta el őket a döntőtől és a vele járó nyereménytől sem.

A végén már csak 4 legény maradt talpon a vidéken és kezdetét vették az elődöntők. Izgalmas és szoros mérkőzéseket láthattak a nézők, volt ahol csak az utolsó büntető döntött arról, hogy ki is kerül a döntőbe!

Az elődöntőben először egy testvér párharc szemtanúi lehettünk, ugyanis Simon Zsolt mérkőzött meg bátyjával, Simon Bélával, melyen győzedelmeskedett az évek és a rutin, így Simon Béla 2:1 győzelemmel vándorolhatott a döntőbe.

A másik elődöntőnkön Galambos Erik és Kürtösi Ádám vívtak ki-ki harcot, majd az utolsó 20 percben Galambos földbe tiporta ellenfelét így ő nézhetett szembe Simon Bélával a döntőben! Először a bronzmérkőzésre került sor, melyen mesteri játékkal és egy fergeteges K. O-val Kürtösi Ádám győzött, 7:1-es győzelmével lökte le Simon Zsoltot a dobogó legalsó fokáról! A Döntőbe Simon Béla és Galambos Erik jutottak be, akik bátran kijelenthetem az egyik legizgalmasabb meccset játszották amit valaha láttam.

Galambos már a 20. percben elhúzott 2-0ra . Már itt sokan gondolták, hogy a Barcelonával végig stabilan játszó Galambos már biztos bajnok, de ehhez Simonnak is volt egy-két szava és még a félidő vége előtt szépített, így 2-1el mehettek szünetre csapataik.
Galambos gyorsan elakarta dönteni a párharc sorsát így az 50.percben 3-1 módosította az eredményt egy pazar Neymar szóló végén.
Már mindenki elkönyvelte Galambos sikerét, de Simon nem adta fel és az utolsó 20 percben mindent egy lapra téve támadott, melynek köszönhetően a 86. percben már 3-3 volt az állás. Senki nem hitte el, hogy lehet ilyen, de mint tudjuk a FIFA-ban semmi sem lehetetlen. A 89. percben pedig „Jött a Dráma!” Simon egy szép kontrából feltette az i-re a pontot és fordította meg a mérkőzés állását majd ezzel elhódította a kupát és vele a nyereményt is.

Utólag pár szóban szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki megjelent, illetve a szervező társaimnak akik a konzolokat és a TV-ket szolgáltatták! Nélkülük sehol sem lennénk .

Remélem minden résztvevő jól érezte magát, hamarosan újra találkozunk!

Koncz Bence