Itt a GameCenter és a FUT!

Két dolog hiányzott eddig az iOS-re kiadott FIFA 13-ból, az egyik a Game Center volt, a másik pedig az Ultimate Team. Az 1.0.4-es frissítéssel ezeket a hiányosságokat orvosolták.

Bár a FIFA 13 iOS verziója nincs a piacon két hónapja (megjelenés: szeptember 14.) mégis már a 4. frissítésénél jár és ebből az utóbbi kettő elég komoly változásokat hozott a játékosok életében. Szerencsére elmondható, hogy csak a második verzió volt ténylegesen „bugfix”, a többivel igyekeztek valamivel többet adni a rajongóknak. Legelőször optimalizálták a játékot iPhone 5-re, a másodikkal jött az említett hibajavítás, majd az új iPadek is megkapták az optimalizációt, valamint már iPad és iPhone vagy iPod Touch közt is tudunk multiban nyomulni.

Most pedig elérkeztünk a negyedik frissítéshez, ami két újdonságot tartogat számunkra.

Ma reggeltől nem csak Originen tudunk megmérkőzni barátainkkal, összevetni, hogy melyikünk a legnagyobb FIFA mágus, hanem az iOS beépített játékbarlangjában is, a Game Centerben. Bár az „achievmentek” ugyanazok, mint az eredeti verzióban (szokás szerint a már megszerzett jelvényeket nem tudjuk átvinni a GC-be), valamint a tapasztalati pontokat is az EASFC-ből szedi ki a Game Center, mégis több rejlik ebben, mint ha csak az Origint tudnánk használni. Minden iOS-t használó barátunkat elérhetjük, nem kell az EA rendszerének nehézkes kezelésével külön-külön felvenni azokat, akikről tudjuk, hogy FIFA-zik, esetleg azzal törődni, hogy megkérdezzük játszik e a játékkal. Megfeledkezni nem szabad természetesen az Electronic Arts megoldásáról, jól megférnek egymás mellett.

A másik fontos újítás az Apple mobileszközein, hogy megjelent a népszerű Ultimate Team is, így most már iOS-en nem csak a PC-n vagy konzolon meglévő csapatunkat tudjuk szerkeszteni, hanem létre is hozhatjuk a FIFA 13-ban Ultimate csapatunkat. Minden ugyanúgy működik, mint a nagyoknál, mezeket, formációt, taktikát választhatunk. Játszhatunk telejesen ingyen vele, vagy vásárolhatunk csomagokat értékes játékosokért.

A játék körülbelül 1,7 GB helyet igényel, de ahhoz, hogy telepíteni tudjátok, ennek duplájára, 3,4 GB-ra lesz szükség az eszközötökön. Aki már megvásárolta, annak irány az AppStore a frissítésérét, aki még nem, neki 5,99 eurót ki kell fizetnie a játékért, ami nagyjából 1700 forint.