Gogetinho megy Varsóba!

Tegnap lezajlott a legrangosabb magyarországi FIFA verseny, aminek a tétje nem volt kevesebb, minthogy megtudjuk ki az a magyar játékos, aki perpillanat magát az ország legjobb FIFA játékosának tarhatja és ezzel helyet szerezzen magának a lengyel fővárosban megrendezésre kerülő FIWC Élő Selejtező legjobb 16 játékosa között.

Délelőtt 10 órakor nyitotta meg kapuit a Budapest Gameshow utódja a PlayIT, 1 órával később pedig már szinte az összes FIFA játékos felsorakozott a stand körül, kisebb-nagyobb csoportokba verődve jó hangulatban várták a sorsolást és a kezdést.
Apró technikai problémáknak köszönhetően nagyjából délre sikerült végezni a sorsolással és kivetítettük a csoportbeosztásokat. Különösebben „halálcsoportnak” nevezhető társulatot nem sikerült összehozni, bár az mindenképp említésre méltó, hogy Bobibubi kapott gól nélkül esett ki harmadikként.
A csoport meccsek után a legjob 32 versenyző már egyenes kieséses rendszerben folytatta a küzdelmeket. Itt már adódtak érdekes párosítások, hogy csak párat emeljünk ki, a kétszeres magyar FIWC bajnok, mellesleg a legutóbbi FIFA KLUB győztesét, Redwinget a későbbi döntős, Magyarországot néhány hónapja a SEC-en képviselő Gabu ütötte ki, másik ágon pedig a tavalyi magyar bajnok Csoki volt kénytelen térdreborulni a tavalyi címfosztott, tehát a 2010-es magyar bajnok UVB92 előtt. A későbbi győztes Gogetinho pedig szépen csendben, hogy úgy mondjam „surranópályán” menetelt előre.
Az elődöntők is igen pikáns csatákat hoztak. Egyik ágon Gabu mérte össze tudását Realmarcival szemben, másik ágon pedig, hogy úgy mondjam: „Novákék házibajnokságot tartottak”, ugyanis Gogetinhot öccsével, Rolanddal hozta össze a sors.
Az már ugye kiderül, hogy a döntőt a színpadon Gogetinho és Gabu fogja vívni. Hála Istennek gyorsan lepörgött a verseny, így a döntősöknek volt ideje felkészülni pszichésen a megmérettetésre. Gogetinho jól kezdte a mérkőzést, megszerezte a vezetést és féldiőben 1:0-ás eredménnyel fordultak. Aztán Gabu beindult és vágott kettőt és úgy tűnt, hogy akár meg is tarthatja az eredményt, azonban Goge egyenlített. Ezután a végletekig kiélezett harc dúlt a pályán, már a 90. percet is túllépte az óra, amikor Gogetinhonak „elsült az ujja” és eldöntötte a mérkőzést, ezzel ő nyerte meg az EA Sports FIFA Cupot és nyert egy utazást, szállással Varsóba, valamint az ottani FIWC Selejtező legjobb 16 játékosa közt egy helyet.
gogeNem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy tényleg a legjobb magyar FIFA 12 játékost sikerült kijuttatni. Kétség sem férhet hozzá, hogy az idei szezonban Gogetinho nyújtja a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, aki mindig ott van a legjobbak között. Illetve nem először bizonyítja, hogy a koncentrációja, küzdeniakarása példaértékű. Jó párszor előfordult nem csak a mostani versenyen, hanem a korábbi eseményeinken is, hogy utolsó utáni percekben lőtt gólokkal jutott tovább, vagy szerezte meg a győzelmet, ez pedig nemzetközi szinten is rengeteget jelenthet.

Gratulálunk Gogetinho, jó felkészülést és nagyon sok sikert kívánunk Varsóban!

Többen érdeklődtetek egy esetleges varsói kiruccanásról. A héten igyekszünk valamiféle gazdaságos megoldást kiötleni és tálalni nektek.