FUT 14: Játék két konzolgeneráción

Az EA Sports bejelentette, hogy azon FIFA 14 játékosok, akik a FIFA Ultimate Teammel játszanak a jelenlegi konzolgeneráción (PS3, Xbox360), ők amennyiben megvásárolják a követketkező generációt (PS4, XboxOne) a FUT 14 csapatukat továbbra is használhatják. 

A nyugati országokban a FIFA közösséget leginkább az a kérdés foglalkoztatta, hogy tudják e majd migrálni az év végén megjelnő és általuk megvásárolt következő generációs konzolra a felépített Ultimate Teamjüket. Még az E3-on David Rutter producer tett rá említést, hogy dolgoznak az ügyön, „de részleteket nem mondhat”. Most a részletekről is lehullt a lepel. Az EA Sports Facebook csatornáján egy szemléletes képet is közölt a működésről.

Xbox360 és Xbox One, valamint PS3 és PS4 közt megosztással fog működni a FUT 14. A csapatok beállításai, játékosai, elért eredményei és a játékban használt fizető eszközt (coins) lehet ide-oda mozgatni a két generáció közt. Ezenkívül egyszer lehetőséget biztosít az EA, hogy a FIFA Pontokat Xbox360-ról XboxOne-ra, illetve PS3-ról PS4-re migráljuk.

Az átigazolások  szempontjából fontos, hogy platformok szerint (Xbox és PlayStation) közös piac lesz, így sokkal nagyobb merítési lehetőség van, az első körben biztosan jóval kevesebb új konzolon játszónak is bőven lesz választási lehetősége.

A FUT 14 újdonságaiért érdemes elolvasni előző cikkünknet.