FIWC után Gogetinhoval beszélgettünk

Szombaton lezajlott Varsóban a FIFA Interaktív Világbajnokság helyi selejtezője. Több magyar is részt vett az eseményen, köztük az egyenes ágon a legjobbak közé jutó Gogetinho is. Vele beszelgettünk.

EuroFIFA: Először is szeretnénk gratulálni a magyarországi győzelmedért. Naponta körülbelül mennyit készültél a varsói megmérettetésre? 

Gogetinho: Köszönöm szépen! Hát sajnos csak az utolsó 2 nap kerültem Ps közelbe, de akkor napi 50 meccs is volt szerintem UVB-vel.

EF: Amint bekerültél a rendszerbe azzal a Marek Vaculinnal kerültél össze, aki később a bronzérmet szerezte meg, illetve tavaly Prágában is ugyaneddig jutott. Mennyire volt nehéz játszani ellene? 

Goge: Egy nagyon jó és fair játékost ismertem meg benne. Igazából kiegyensúlyozott meccsek voltak. Első meccset 1-0ra nyerte, másodikat pedig 2-2 után tizenegyesekkel.

gogeEF: Nyilván furcsa lehetett, hogy este jatszottad az első meccsedet. Tudtál előtte játszani próbaképpen a többiekkel, vagy az volt az első mérkőzésed aznap? 

Goge: Igen furcsa volt, de az volt a nagyobbik gond, hogy fáradt lettem addigra, mert ott voltam reggeltől és néztem a többi magyar játékost. Szerencsére sikerült lejátszani előtte 3-4 meccset Kertész Attilával.

EF: Hogy érezted magad a rendezvényen? Milyen volt a hangulat, a kiszolgálásotok, a szervezés? 

Goge: Nagyon jó hangulatú rendezvény volt. Kisebb gondok voltak a kontrollerekkel és az lcd tv-kre sem HDMI-vel voltak csatlakoztatva a Playstationök ez kicsit lassitotta a játékot. Egyébként nem volt semmi gond, mikor odamentem bemutatkoztam egyből tudták, hogy ki vagyok. Igaz a 16 helyett, 32-ben kellett kezdenem, de nem hiszem hogy ezen múlott volna.

EF: Mindig mondjátok, hogy az offline versenyek nem hasonlíthatóak össze az onlinenal. Utóbbian vannak sikereik a magyar játékosoknak nemzetközi szinten, előbbiben viszont az utóbbi időkben nem igazán. Szerinted mi az a plusz, ami hiányzik a magyar játékosokból, hogy ez ne így legyen? 

Goge: Három nagyon nagy hátrányunk van véleményem szerint. Az első, hogy külföldön hetente, két hetente vannak offline versenyek és ugye ők ebből adódóan jobban megszokták ezt a helyzetet. A második, hogy a legjobb játékosok ugye Virgingaming-en vannak és mi igy nem tudunk ellenük játszani.A harmadik pedig a szponzoráció, egy külföldi játékos évente eljut 3-4 FIWC selejtezőre, ezzel ellentétben egy magyar játékos örül, ha egy külföldi selejtezőre el tud jutni.

EF: Szövődtek újabb barátságok külföldi FIFA-sokkal? 

Goge: Kakával és az egyik klán menedzserével beszélgettem, de semmi komoly.

EF: Útnak indultál volna akkor is, ha nem lett volna ez a lehetőséged? 

Goge: Nem mentem volna, hogy ha nem lett volna ez a lehetőségem. Fölösleges lett volna kimennem Lengyelországba, ha Magyarországon nem tudtam volna megnyerni.

EF: Köszönjük az interjút! További sok sikert kívánunk! 

Goge: Köszönöm szépen!