FIWC: Guinness rekord!

Lassan megszokjuk, hogy évről évre rekordot dönt az EA Sports és a FIFA közös virtuális labdarúgó világbajnoksága az FIWC. Ez idén sincs másképp és a tavaly saját maga által felállított Guinness rekordot idén is megdöntötte.

A FIFA Interactive World Cup valószínűleg már mindenki számára ismert idehaza is. Nagyon sokáig offline is lehetett kvalifikálni a Döntőre, jó pár évig kis hazánkból egyenes út vezetett az ennek helyszínt biztosító varosokba. Ez a kiváltságunk pár éve megszűnt, azonban mostanra már teljesen átvette a helyét az online selejtező és sehol nem rendeznek élő megmérettetést, csak a Döntőben.

Azonban a résztvevők száma évről-évre növekszik annak ellenére, hogy csak online lehet játszani és csak a PlayStation3 tulajoknak. Idén az FIWC-re több, mint két és fél millió játékos nevezett világszerte. Ezzel a Guinness rekordok könyvében átírta a tavalyi eredményét és ezzel az FIWC a világ legnagyobb online videojáték küzdelme.

Jövőre a FIFA 14-es sorozat Döntőjére Rioban kerül sor, első ízben ad otthon az FIWC Döntőnek az az ország, ahol a Világbajnokság is lesz ugyanabban az évben. A győztesnek 20.000 amerikai dollár üti a markát és részt vehet az Aranylabda gálán Zürichben a legnagyobb sztárokkal együtt, ahol ő is megkapja a sikerért járó serleget.