FIWC Bécsben is

Információink szerint a játékosok többsége már szervezkedik, hogy kijussanak a prágai FIWC selejtezőre, hogy onnan kvalifikálják magukat a Döntőbe. A magyarok számára azonban nem csak a prágai az egyetlen esély, hiszen jogunk van részt venni bármelyik Élő Selejtezőn is.

 

Budapestről autóval bő két órára található Bécs, Ausztria fővárosa. Itt is lesz egy Selejtező, azonban a felépítés eltér az általatok megszokottól.

A verseny hivatalos oldalán található egy lista, hogy hol zajlanak ezek az események. Ausztria, Németország és Svájc összefogott és ebben a három országban 20 selejtezőt rendeznek, majd végül egy döntőt Berlinben, aminek a győztese jogosult, hogy részt vegyen a Döntőn.

Számunkra legközelebb eső selejtezőnek a már említett Bécs ad otthont, méghozzá a Brünner Strasse 72A alatt található Media Markt. Ha már megemlítettük az műszakiáruház-láncot, ők támogatják ezt a németek által kitalált három országot összefoglaló FIWC Selejtezőt. Minden selejtező győztese 350 euró Media Markt ajándékutalványt nyer, de azok akik bejutnak az elődöntőbe ők is részesülnek utalványban, méghozzá a második 150, a harmadik 100, de még a negyedik is kap 50 euró értékű csekket. Az első ezenfelül megkapja a jogot a berlini döntőben való részvételre (a szállást és az utazást az EA biztosítja).

Előzetesen ezen az oldalon tudtok regisztrálni az általatok kiválasztott helyszínre. Fontos, hogy csak 32 ember vehet részt az eseményen, ezket a jelentkezők közül választják ki és értesítik őket két héttel a rendezvény előtt.

 

Aki úgy gondolja, megméretteti magát Bécsben, ne feledje a Himnusz sorait!

“S nyögte Mátyás bús hadát
Bécsnek büszke vára.”