2014 FIFA World Cup részletek

A bejelentés után az EA közzétette az ilyenkor szokásos “mit is kapunk” listáját az idei foci VB hivatalos játékáról.

A legizgatóbb kérdés, hogy a játék április 17-én érkezik meg Európába Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra. A FIFA 14 alapjaira fog épülni, azonban rengeteg fejlesztést végeztek a játékmeneten és 100 új animációval bővítették.

A következő szűk két és fél hónapban biztos sokkal több információt fogunk megtudni az itt felsorolt dolgokról, azonban érdemes végigvenni, hogy mire is számíthatunk áprilisban.

Átformálják az irányítást: új cseleket, passzolásokat adnak hozzá, ezáltal igyekeznek előidézni azt, hogy támadásoknál sokkal több variáció közül tudjunk választani. Új animációkat adtak a büntetőrúgásokhoz is, mind a védő, mind a rúgó oldalon. Bővítik a kapusok heccelési képességét, több és viccesebb animációkkal igyekeznek kizökkenteni a rúgó játékost. A D-pad segítségével rögzített szituációknál utasíthatjuk a csapattársainkat.
Ami talán a leginkább észrevehető lesz, hogy az EA és az Adidas mérnökei összedolgoztak, így a Brazuca nem csak a mintázatával lesz jelen, de a tervek szerint ugyanazzal a fizikával is megáldják a labdát, amilyennel a való életben is rendelkezik.

A VB (és az EB) játékok igazi varázsát mindig az elérhető játékmódok adják. Végignézve a listát, kitettek magukért a srácok. 203 ország közül lesz lehetőségünk választani. A Road to the World Cup módban 32 játékossal mérhetjük össze tudásunkat a kvalifikációtól kezdve egészen a Világbajnokságig. A Road to Rio de Janeiro lehetőséget ad az online játékra, a VB 12 helyszínén, mind a 203 csapatból választhatunk, ahol a cél, hogy a Maracanában megnyerjük a serleget. Visszatér a Captain your Country, ami a klasszikus VB-s módot jelenti: a keret összeállításától kezdve, a kvalifikáción át egészen a győzelemig kell vezetnünk nemzetünk csapatát. Kvázi mini játék gyanánt több, mint 60 valós eseményt kell újrajátszanunk a kvalifikációk során. Továbbá természetesen tudunk majd játszani csak a Világbajnokságon, lesz kezdőrúgás, Skill Games, Online Friendlies és természetesen az EA Sports Football Club támogatás sem maradhat ki.

A körítést a szurkolók teszik teljessé, zászlókkal, transzparensekkel együtt fognak megőrülni. Újraírták az egész szurkolói rendszert, így remélik, hogy életre tudják kelteni a VB valódi hangulatát.
Bemutatkozik az EA Sports Talk Radio, ami a különböző hírekről ad majd számunkra folyamatos jelentést. Hogy ez minél jobb legyen, több, mint 50 órányi anyagot vettek fel az ESPN riportereivel.

A 2014 FIFA World Cup 203 nemzet 7469 játékosát fogja tartmazni, 19 menedzsert, és 21 stadiont, amiben benne van a VB 12 helyszíne is. Továbbá 15 órányi további kommentátor anyagot vettek fel.