2014 FIFA World Cup: A háttér

A soron következő FIFA epizód a 2014-es Brazíliában rendezett világbajnokságot fogja elhozni az otthonunkba, néhány hónappal az igazi VB előtt. Az EA SPORTS 2014 FIFA World Cup játékról néhány háttérinformáció is napvilágot látott.

A 2014 FIFA World Cup itthon április 17-én fog megjelenni a boltokban 17 hónapnyi fejlesztést követően Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra. A fejlesztést egy külön csapat végezte, azonban szorosan együttműködve a FIFA sorozattal. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért nem adják ki a játékot az új generációs konzolokra. Az EA Sports a lehető legtöbb ember számára elérhetővé szeretné tenni a 2014 FIFA World Cup-ot, ez pedig a jelenlegi elterjedség alapján csak az Xbox 360 és a PlayStation 3 platformokon valósul meg.

Ugyan elérhető lesz digitálisan a tartalom, azonban FIFA 14 DLC-ként nem, ez ugyanis nem egy DLC. Tanultak az Euro 2012 hibájából, meghallgatták a közösséget, és megértették, hogy nem szeretnénk plusz tartalomként látni az aktuális világeseményt az aktuális FIFA-ban, hanem egy teljesen külön játékot szeretnénk kapni.

Az, hogy a 2014 FIFA World Cup nem DLC-ként jelenik meg, egyben azt is jelenti, hogy az Electronic Art teljesárú játékként pozícionálja. Ezt indokolttá teszik az gameplayben bekövetkezett módosítások, illetve az új játékmódok. Az ár országonként eltérő lesz, de valószínűleg a FIFA 14 áráért lesz beszerezhető.

A 2014 FIFA World Cup játékban nem lesz elérhető a FIFA sorozat jelenlegi legnépszerűbb játékmódja, a FIFA Ultimate Team. Azonban a FUT 14-et a torna idején meg fogják tölteni VB-s tartalommal, versenyekkel. Így a FUT hívei sem maradnak foci VB nélkül abban az esetben, ha nem nyüstölik a hivatalos játékot.