FIFA Klub: A verseny menete

A FIFA KLUB egy havonta megrendezésre kerülő FIFA-verseny az Electronic Arts és az EuroFIFA gondozásában, a Club4Players szórakozóhelyen. A verseny a nevéből és helyéből is adódóan egy sokkal kötettlenebb, lazább verseny, mint a hivatalos nagyobb megmérettetések. A FIFA KLUB a nagyobb tornákra való felkészülést szolgálja, ha úgy tetszik olyan ez, mint fociban a barátságos meccsek a bajnokságok előtt.
A verseny PlayStation 3 konzolon zajlik. Ez egy nemzetközi megállapodás az EA és a Sony között, ezzel nem tudunk szembemenni. Ameddig ez a megállapodás él, addig a Sony konzoljain kell játszani az ilyen rendezvényeken.
A részvétel regisztrációhoz kötött, ezt online a FIFA KLUB oldalán megtehetitek péntek este 20 óráig, vagy a helyszínen. Az online regisztrációval még nem vesztek részt automatikusan a versenyen, ez pusztán nekünk jelent segítséget, hogy tudjuk mire számítsunk és gyorsabban tudjunk adminisztrálni. A regisztrációt a helyszínen meg kell erősíteni, erre 10 és 11 óra közt van lehetőség, a nickneved bemondásával, ott semmilyen űrlapot nem kell kitölteni. Azok akik valamilyen okból nem regisztráltak előre, nem szenvednek hátrányt, a helyszínen is van erre lehetőség. A regisztráció 11 órakor lezárul, az ez után érkezőket sajnos nem tudunk felvenni a rendszerbe.
A lebonyolítás egyeneskieséses rendszerben zajlik, ebből adódóan lehet, hogy lesz egy plusz kör a legelején, kvázi előselejtezőként, aminek a résztvevői sorsolással kerülnek ki, Ezt a helyszínen, ha szükséges el fogjuk mondani.
Két ágat (A és B) különböztetünk meg, elkerülve a kavarodást és az összevisszaságot. A „A” ág játékosai hátul a nagyteremben mérkőznek meg, ahol található egy projektor és egy konzol. A „B” ág versenyzőit pedig a pultnál helyezzük el, itt két konzol áll rendelkezésetekre. A legjobb 16-ig, vagy az idő függvényében a legjobb 8-ig mindenki a verseny elején beosztott ágnak megfelelő részben játszik. Amikor elérünk a bajnokság fent említett részéig, onnantól kezdve az összes meccs a projektoron kerül megrendezésre.
A meccsek 2×4 percesek, döntetlen esetén a tizenegyespárbaj győztese jut tovább. A mérkőzés előtt mind a két félnek lehetősége van két percben kiválasztani a csapatot, átállítani a felállást, alakzatot, beállítani a kontrollert. Azonban a Taktikus védekezés használata kötelező! Cserélni, alakzatot váltani a mérkőzés közben nem lehet.
A következő fordulóra november 26-án kerül sor. Regisztráljatok és jelezzétek facebookon a részvételeteket!

 

line