FIFA 15: Piros lap a csalóknak!

Minden soron következő FIFA játéknál visszatérő kérdés a közösségben, hogy vajon mi lesz a csalókkal, mennyire tudja megszűrni őket az új játékkal az Electronic Arts. Tény, hogy évről-évre igyekeznek a „Fair Play” szellemében intézkedéseket hozni, azonban nem túl sok sikerrel. Idén azonban komoly erőfeszítéseket tesznek a játék szinte minden elemében, hogy megszűrjék azokat, akik elrontják a tisztességes játékosok szórakozását.

FUT 15

A „botok”
A csalók különböző online eszközöket használnak arra, hogy az Átigazolási piacon a lehető legjobban jöjjenek ki az üzletből, ezzel plusz pénzhez juttatva magukat, amit később valódi pénzért adnak el különböző erre szakosodott weboldalakon.

A FUT Web Appban, mint tudjátok már május óta nem elérhető a kereskedelem és ennek ezek a játékosok a legfőbb okai. A különböző mérésekből az derült ki, hogy négyszer több keresést generálnak ezek a botok, mintha az összes aktív FUT játékos keresne. Mivel ez egy online működő szolgáltatás, ez kihatással van a játékélményre minden játékos számára.

Azokat a játékosokat, akiket botok használatán érnek elindulnak a bannolás folyamatán, amit lentebb fogunk felvázolni.

Zsetonok adás-vétele
Népszerűek a fentebb említett oldalak, ahol zsetonokat lehet valós pénzért vásárolni. Ez a folyamat szembemegy az EA Felhasználási feltételeivel és végeredményben bannolni fogják vagy a FUT felhasználói fiókot, vagy akár az egész EA fiókot, ami kihatással van az összes online szolgáltatásra.

Idén február óta nagyon sok játékost tiltottak ki, akik adták vagy vették a virtuális pénzeket és az EA célja, hogy mindenki betartsa a tisztességes játék szabályait.

Zsetonokat reklámozó oldalak
Azok az oldalak, akik zsetonok kereskedését hirdetik szintén szembemennek a Felhasználási feltételekkel. Bár a kiadó folyamatosan monitorozni fogja a különböző közösségi felületeket, így például az EuroFIFA csatornáit is, mégis kéri a játékosok segítségét. Amennyiben olyan oldalra/videóra bukkantok, ahol azt hirdetik, hogy zsetonhoz juthattok, akkor jelentsétek a fifaplayfair@ea.com email címen a linket, lehetőleg a játékos Xbox/PSN/Origin felhasználójával.

„PC Match cheating”

PC-n lehetősége volt a játékosoknak, hogy hamis eredményt küljdenek el a szervereknek a FUT-ban. Rengeteg erőforrást fektettek ennek megfékezésére, így azok a játékosok, akiket ezen rajtakapnak végleges kizárásban részesülnek a FIFA online szolgáltatásaiból.


Pro Club

Különböző hibákat kihasználva a csalók mesterségesen tudták a játékbeli avatáruk értékeit feltornázni. Akit ezen a vétségen kapnak szintén végleges kizárásban részesülnek a FIFA online szolgáltatásaiból.

FIFA Interactive World Cup

A világ legnagyobb online videojáték tornája az FIWC, amit ti is jól ismertek és sajnos a visszaéléseket is. Annak érdekében, hogy kiszűrjék azokat a játékosokat, akik hamis eredményeket küldenek elég azért, hogy a ranglistán feljebb kerüljenek, két hetente átvizsgálják és megtisztítják a tabellát a csalóktól.

A bannolás folyamata

Amennyiben valaki zsetont vesz, vagy olyan oldalt reklámoz, ahol erre lehetőség nyílik három lépcsőben zárják ki a játékból.
Először csak figyelmeztetik, kap egy emailt, illetve a játékban egy üzenetet, hogy észrevették, hogy trükközik és figyeljen.
Második alkalommal törlik a FUT csapatát és elveszik a FIFA pontjait.
Harmadik esély nincs, ilyenkor végleg kitiltják a játékost a FIFA online szolgáltatásaiból.
A botok segítségével a zsetonok farmolásáért és/vagy ezek árulásáért automatikusan kizárják végleg az adott játékost az EA ÖSSZES játékából. Amennyiben úgy érzi valaki, hogy jogtalanul zárták ki, itt tud panaszt tenni.