FIFA 15 mobil: UT központosítás

Nem igazán látott napvilágot semmiféle hír a FIFA 15 mobil változatáról a nyár folyamán, azonban ahogy közeledik a megjelenése, mégis elkezdtek csöpögni az információk.

Frank Gibeau, aki az EA Mobile vezetője egy blogbejegyzésben jelentette be, amolyan mellékes információként, hogy a hónap vége felé fog érkezni a következő FIFA, méghozzá FIFA 15 Ultimate Team néven.

Mielőtt azonban rátérnénk erre az új névre, érdemes szemezgetnünk a blogbjegyezésből, hisz a jövőre vonatkozóan érdekes információkat oszt meg alapvetően. Hétfőn tartotta az Apple a szeptemberi eseményét, ahol bemutatták az új iPhoneokat, valamint az Apple Watch névre keresztelt okosórát. Főként előbbitől nagyon izgatottak lettek a cégnél:

Ami nyilvánvaló: A gyönyörű képernyő, az erősebb processzor, a jobb üzemidő és a megnövelt tárolókapacitás azt üzeni számunkra, hogy az új eszközökkel elérkezett a következő generáció konzol-szintű képességekkel. Méghozzá a tenyeretekben.

Szót ejt ezen felül a retina kijelzők és a nyáron bemutott Metal API nagyszerűségéről és az utóbbiban rejlő lehetőségekről, amiket ha minden igaz már a FIFA 15 is ki fog használni, iOS-en.

Ahogy a címben is utaltunk rá, illetve a játék neve is ezt üzeni, erősen az Ultimate Teamre fog fókuszálni az új FIFA, ami mobilon is a legnépszerűbb játékmód lett. Azonban sajnos mobilon nem fogjuk tudni majd az otthoni konzoljainkon lévő csapatainkat igazgatni (erre minden bizonnyal az eddigi app fog segíteni bennünket). Ugyanis a FIFA 15 Ultimate Team szakít az Originnel és a Facebook fiókunkkal fogunk tudni bejelentkezni. Ennek oka, hogy sok játékosnak nincs Origin fiókja, illetve komoly problémák is voltak az Origines bejelentkezési móddal.

Írányítást tekintve is változás történik. Rájöttek, hogy a tavaly bemutatott gesztusvezérelt irányítás nem az igazi – ezt mi is jeleztük, csak iPaden volt élvezhető – így azt kiveszik és maradnak a gombok. A cselezések változnak kissé, ha a dedikált gombot kétszer megérintjük, akkor sokkal összetettebb cseleket tudnak majd a játékosok végrehajtani, ami természetesen a cselezési képességeiken is múlik. Azonban ez sem egy tökéletes dolog, elég rossz élmény a képernyőt tapogatni, így a FIFA 15 Ultimate Team támogatni fogja a külső kontrollereket.

A FIFA 15 Ultimate Team iOS-re, Androidra és Windows Phonera érkezik várhatóan a konzolos testvéreivel egy időben.

FIFA 15 iPad iOS iPhone