FIFA 15: Búcsú Braziliától

Érdekes hír látott napvilágot a FIFA 15-el kapcsoltban, amit sajnos ezúttal az EA SPORTS a hivatalos honlapján is megerősített. Úgy tűnik, hogy azok után, hogy hosszú jogi procedúrát követően a FIFA 14-ben mind a 19 brazil első osztályban szereplő klub teljes egészében licencelt volt, a FIFA 15-re az EA elvesztette ezt a jogot.

Tavaly nagyon sok ligát jelentettek be a Gamescom alatt (ez várható idén is), köztük a brazíl bajnokságot is, így elég nagy meglepetést jelent, hogy egy év után az EA elvesztette a licenceket. Lássuk a hivatalos közleményt.

FIFA Fejek,

Az elmúlt hetekben számos újdonságot jelentettünk és mutattunk be az érkező FIFA 15-ből. De ugyanilyen fontos, hogy más változásokról is informáljunk benneteket, miben fog különbözni a játék a FIFA 14-től, ideértve a játékosokat és ligákat, akikkel játszatok az EA SPORTS FIFA sorozatban.

Ma arról szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy a brazil bajnokságban játszó labdarúgók körül kialakult új licencfeltételekről nem sikerült megegyeznünk a jogtulajdonosokkal, hogy szerepelhessenek a FIFA 15-ben. Bár ez szomorú hír sok rajongónk számára, a brazil válogatott licenceit sikerült megtartani a FIFA 15-re, csakúgy, mint számos  brazil világsztárért is szerte a világban. Köszönjük a megértéseteket, és továbbra is igyekszünk tárgyalni a brazil jogtulajdonosokkal.

Ahogy közeledünk az augusztus 13-án kezdődő GamesComhoz egyre több érdekes hírrel készülünk ami a ligákat és a licenceket illeti.

Köszönjük,

EA SPORTS FIFA

 Amint láthatjátok, igyekeznek megoldani a brazil licencekkel felmerült problémákat és várhatóak újabb ligák érkezése is a FIFA 15-ben.