FIFA 14 VB labda

Az EA Sports Football Club katalógusában elérhetővé tették a 2014-es labdarúgó világbajnokság hivatalos labdáját, a Brazucát.

A labdát az 1970-es VB óta folyamatosan szállító Adidas készítette. Érdekessége, hogy ez az első VB ladbda, amit a szurkolók szavazata alapján neveztek el. Több, mint egy millió brazil fanatikus adta le a voksát és toronymagasan (77,8%) a Brazuca nyert. Nevét Brazília és a „bazooka” fegyver (kézi páncéltörő) szó összeolvasztásából kapta. Ezzel szeretnék a brazilok a nemzeti büszekségüket, életmódukat kifejezni és tükrözni a futball iránti szenvedélyüket.

A labda 6 eddig soha sem használt formájú poliuretán panelből áll össze. Ezek a geometriai forma és az anyaghasználat miatt nagyon jó formatartók és a súlyukat is megtartják még a legnagyobb esőben is. Az új panelek aerodinamikai tulajdonságokat is hoz magával. Sokkal gyorsabban száll majd a labda és még ilyenkor is megtartja a gömbölyű formáját. Színvilágát tekintve az eddigi legszínesebb labda a világbajnokságok történelmében.

A labda a FIFA 14 EA Sports Football Club katalógusából vásárolható meg 800 zsetonért, amennyiben elértük a 18. szintet.

A világbajnoksággal kapcsolatban még egy hír: az EA Sports elkészíti, ezt a legutóbbi pénzügyi jelentésükkor kiemelték. Arról azonban, hogy milyen platformra és milyen formában lesz elérhető a játék még nincs információ.