FIFA 14: Újabb bajnokság

Amikor azt hittük, hogy az EA már minden puskaporát ellőtte erre az évre, ami a licencekre vonatkozott, nagy meglepetést okoztak, hogy egy újabb dél-amerikai ország elsőosztályát jelentetették be, amit tartalmazni fog a FIFA 14.

Úgy tűnik, hogy az Electronic Arts úgy gondolja, hogy a licencek feltöltését földrészekre bontja. Dél-Amerikában elég rossz volt a helyzet, viszont a hatalmas lakosság miatt érdemes volt velük kezdeni. Így kerülhetett a képbe Brazília és Argentína után képbe a több, mint 40.000.000 főt számláló Kolumbia.

A Bogota fővárosú ország elsőosztálya a Categoría Primera A, vagy jelenlegi nevén a főszponzor üdítőgyár után Liga Postbon. Ebben a ligában is felmérhetjük tudásunkat például a Karrier mód alatt, akár olyan neves csapatokkal is, mint az Atlético National, vagy az Once Caladas.

Felmerült kérdésként az előző hírrel kapcsolatban, amikor a brazil és az argentín elsőosztály bejelentése történt, hogy lesz-e Libertadores kupa. Erről az EA-nek a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetséggel, a CONMEBOL-lal egyeztetnie. Ha nem is Libertadores néven, de az európai Bajnokok Ligájához hasonló megoldással ennyi csapattal most már elképzelhető, hogy valamilyen szinten belekerül a játékba.