FIFA 14 platformok

A FIFA 14 ősszel kerül a boltokba, hatalmas választékkal a platformokat illetően. Nézzük végig, hogy melyek közül tudunk válogatni.

Új Ignite névre keresztelt motorral érkezik a karácsonyi időszakban a FIFA 14 PlayStation4 és Xbox One kozolokra, utóbbi egyelőre minket nem érint, hisz a jelek szerint az Xbox One idén biztosan nem lesz kapható hazánkban. Új információnak számít a next-gen FIFA 14 kapcsán, hogy Full HD-ben (1080p) élvezhetjük 60 FPS mellett a játékot.

A jelenlegi motorral, de sok újítással érkezik szeptember 27-én a FIFA 14 PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re. Utóbbival kapcsolatban Andrew Wilson alelnök azt mondta, hogy felmérték a PC-n FIFA-zók gépparkját és arra következtetésre jutottak, hogy ugyan vannak olyan játékosok akik képesek lennének az Ignite Enginet futtatni, viszont a játékosok oroszlánrésze nem. A jövőben egyértelműen az a tervük, hogy kiadják rá, de addig pár dolognak változnia kell.

Érkezik a FIFA 14 Wii-re, azonban az új generációs Wii U-ra nem, ezt a katasztrofális eladási számokkal indokolták, nem éri meg nekik erre külön fejlesztő részleget fenntartani. Azonban a régi Wii-re jön továbbra is, reméljük idén is pár vicces mini-játékkal.

Van egy nagy búcsúzónk, ugyanis a PlayStation2-re a FIFA 14 lesz az utolsó FIFA amit az EA Sports kiad. Érett már nagyon a 2000-ben megjelent konzolra az ideivel együtt 14 epizód jelent meg, nem sikerül tehát elérni a bűvös 15-ös számot, de így is szép szolgálatot tett az elmúlt szűk másfél évtizedben a FIFA rajongói számára.

Természetesen akik rendelkeznek kézikonzollal szintén nem kell aggódniuk, ősszel jön a FIFA 14 Nintendo 3DS-re, PSP-re és PS Vitára is. Valamint a mobil platformok közül iOS-re és Androidra új irányítási rendszerrel, ami a casual játékosokat célozza meg. Windows Phone-os megjelenésről egyelőre nem tudunk, de a piaci részesedése egyelőre nem teszi igazán indokolttá az EA számára, hogy érdemben foglalkozzanak a kérdéssel.