FIFA 14 Next-Gen mérkőzés

Észak-Amerikában megkezdődött az első következő generációs konzol, a PlayStation 4 forgalmazása, vele együtt pedig a FIFA 14 vadonatúj Ignite motorral hajtott verziója is a polcokra került. Előtte azonban néhány aktív „Youtuber” meghívást kapott az EA Canada stúdiójába, hogy megnézhessék mit is tud az új üdvöske.

Senki előtt nem titok, aki követte az eseményeket, hogy elképesztő módosításokon esett át a FIFA 14 és az új motornak hála sokkal valósághűbb lett. HHYoungstars csatornáján fellelhető egy több, mint fél órás videó a tesztelés során, amivel egy komplett mérkőzést mutat be (Barcelona-Real Madrid). A menü felépítése megegyezik az általatok már ismert FIFA 14 menüjével, csak más színeket és áttűnéseket használnak, ezzel is hangsúlyozva, hogy ez egy másik, jövőbe mutató játék. Az animációk egyszerűen lenyűgözőek, ezen nagyon sokat javítottak. Mérkőzés elején a hazai tábor bemutatja azt a koreográfiát, amit már sokszo láthattunk a képeken/videókon. Azért reméljük, hogy nem minden mérkőzésen sütik el, vagy van más is a tarsolyukba, különben előbb-utóbb unalmas lesz. Láthatóak a vendég szurkolók is a Real góljánál, felpattannak a helyükről, míg a hazaiak ülve maradnak. Életre keltették az oldalvonalat, játékosok, fotósok, rendezők és rendőrök is mozognak.

A leglényegesebb rész azonban mégis a játék, ami láthatóan sokkal realisztikusabb mozgásokat eredményez, cselezések, lövések és test-test elleni küzdelmekkor. Ezeket nem is nagyon elemeznénk ki. Beszéljen helyettünk a videó!