FIFA 14: Next-gen jelenetek

A Gamespot interjút készített Nick Channonnala játék producerével, aki a beszélgetésre magával vitt pár valós jelenetet a FIFA 14 Xbox One-ra és PS4-re szánt változatából. A videók Xbox One-on készültek és tényleg az aktuális gameplayt mutatja, ugyanis visszajátszásokat játszanak be.

A videóban több érdekesség is látható, alapvetően az új Ignite Enginenek köszönhető újításokat mutatja be és magyarázza meg a FIFA 14 producere. Sokkal valósághűbb mozgásokra képesek a játékosok, az új szituációk is olyanok, mintha a tévében néznénk a mérkőzést, illetve az ütközésmodell is sokkal realisztikusabb. Vélhetően itt teljesedik ki az utóbbi évek fejlesztése, feltételezhetjük, hogy az Ignitetot félig-meddig, amennyire a gépeink engedték az orrunk előtt fejlesztették.

Azonban a videó nem csak néhány szituációt mutat be, a figyelmesek a játék körítését is megcsodálhatják. Megfigyelhetjük ahogy tényleg életre kel a stadion, mozognak a pálya szélén álló biztonsági őrök és rendőrök, a kamerások obejktívjüket emelgetik, hogy elkapják a legjobb pillanatokat, amikor közeledik a helyzet, akkor a nézők felpattannak a helyükről. Egyszóval sok év után ezt is megkapjuk végre.

A több, mint 16 perces videó nem minden része szól a jelenetbe sokszor a Gamespot munkatársát és Nicket mutatják beszélgetés közben, az angolul tudóknak ezt is érdmes azért végig nézni, akik nem beszélik a nyelvet, nyugodtan beletekerhetnek, 2 pec után kezdődnek a kiragadott visszajátszások.