FIFA 14: Már tölthető mobilra!

Megjelent a magyar iTunes Storeban és a Google Play Storeban a FIFA 14. Ezzel idén is előbb érkezett a játék mobilokra szánt verziója hazánkba, mint a konzolos testvéreik.


 A FIFA 14 mobilos verzióiban, a többi platformhoz hasonlóan, 33 liga 600 csapatával játszhatunk világszerte. Idén először 5 nyelven (angol, francia, német, olasz, spanyol) hallgathatjuk a kommentátorokat, ezeket egyesével tudjuk letölteni a játékon belül.

Új irányítást vezetett be az EA, erről is már írtunk korábban. A lényeg, hogy a megszokott irányítási mód helyett gesztusokkal lehet vezérelni a játékosokat. Azonban nem kötelező, a mérkőzés elején egy kapcsoló segítségével el tudjuk dönteni, hogy miképpen szeretnénk irányítani.

Az iOS verzió ahogy tavaly is, idén is univerzális, iPhoneon és iPaden is ugyanaz fut. Valamint az EA idén Androidra is elkészítette a táblagépekre optimalizált változatot, így nem kell tartani a szokásos, széthúzott telefonos app hatástól.

A FIFA 14 okostelefonokra készült változata a sorozat történelmében az első darab, amely a „free to play” modellt követi. Ingyenesen le tudjuk tölteni a játékot, bizonyos funkciókat elérünk, bizonyosokat nem. Ebből a szempontból érdekes taktikát választottottak a FIFA készítői. Alapból elérhető az EA Sports Football Club MatchDay, a FIFA Ultimate Team, illetve az online multiplayer, utóbbi csak iOS-en támogatott. Azonban offline játékhoz (Menedzser mód, Torna mód, Kezdőrúgás) meg kell vásárolni a „Premium Unlock” névre keresztelt csomagot.FIFA 14 (iOS)
FIFA 14 (Android)