FIFA 14: iOS gameplay

Az iMore kipróbálta és videóra vette a FIFA 14-et egy iPadről, így szemügyre vehetjük az új irányítási módszert.

 Korábban már írtunk róla, hogy az EA Mobile a FIFA 14-ben új fajta irányítással próbálja megnyerni az iOS-en és Androidon játszókat, esetleg új casual játékosokat szerezni a hatalmas FIFA-közösségbe.

Mindenki, aki próbálta igazolhatja, hogy elképesztően körülményes az irányítás például egy iPhoneon vagy iPaden, nem érezzük, hogy pontosan merre mozgatjuk a játékost és azt sem mindig, hogy éppen melyik gombot nyomjuk meg. Hiába vannak nagyon jó ötletek és megvalósítások a játékban, az irányítás nagyon rontja az összhatást. Ezt észrevették Bukarestben is a fejlesztési központban és új irányt kerestek és úgy döntöttek, hogy gesztusokkal próbálják meg az irányítást. 

A videón megtekinthetjük az új menüt, ami aktív csempéket mutat ugyanúgy, mint a többi platformon. Ezen felül bemutatják az iMore munkatársai a bővülő kommentátorokat. Most már nem csak angolul, hanem franciául, spanyolul, németül és olaszul is élvezhetjük a mérkőzéseket, Hajdú B.-ék bevetése a mobilokon még várat magára. Az új közvetítők ingyenesen letölthetőek, alapból angolul érkezik.

Ha valakit esetleg csak a gameplay érdekelne, őt a Giiks videóját tudja megtekinteni: