FIFA 14: Ingyen a mobilodon

A Gamescomon bejelentésre került az is, amiről már tavaly is írtunk és idén is utalt már rá az Electronic Arts Mobile részlegének a vezetője Nick Earl, tavaly pedig a cég ügyvezető igazgatója Peter Moore.

Kicsit eltörpült ez a hír a többi FIFA 14-et érintő közt, pedig minden bizonnyal a jövőt illetően igen meghatározó üzleti modellel fogunk találkozni mobil eszközeinken. Ugyanis a FIFA 14 ingyenesen elérhető lesz iOS-re és Androidra, Windows Phoneról egyelőre nincs információ.

Arról, hogy milyen konstrukcióban és feltételekkel lehet a miénk ingyenesen a játék, információkat még nem adtak ki. Ha az őszi megjelenésig nem derül ki, akkor elsők közt fogjuk letölteni az iTunes Storeból a játékot és informálunk benneteket. Felthetően bizonyos módokat tesznek fizetőssé, ún. in-app-purchase segítségével, vagyis ingyenesen tudunk játszani, de például egy karrier mód kezdéséhez már ki kell fizetnünk valamilyen jelképes összeget. Reméljük, hogy minél barátibb konstrukciót találnak ki és nem a például a Real Racing 3-ban megtapasztalt „időhúzás” átugrását kell megvásárolnunk.

További információ az iOS verzióval kapcsolatban, hogy csak az Apple termékein lehet a mobil platformok közül online játszani a FIFA 14-gyel. A megkönnyített irányítás miatt úgy gondoljuk, hogy több embert képes magával ragadni a FIFA-láz. Ezért a terveink közt szerepel új oldalunkon majd iOS FIFA 14 online bajnokság indítása is. Ha tervezitek magatokat megmérettetni iPhone, iPad, vagy iPod Touch készüléketek segítségével, akkor csatlakozzatok a Facebookon az iOS FIFA Játékosok csoporthoz és szóljatok barátaitoknak, ismerőseiteknek is!

iOS FIFA Játékosok (facebook)