FIFA 14: Igazolj okosan

Sebastien Enrique a FIFA 14 producere által, egy pár dologra fény derült a következő kiadás Karrier módjából, pontosabban az egyik legfontosabb részletével az Átigazolási piaccal kapcsolatban. Az évről-évre finomodó és egyre realisztikusabbá váló átigazolási rendszer idén sem maradhatott érintetlenül, sőt…

„A Global Scouting Network (magyarul Globális Tehetségkutatói Hálózat) lesz a Karrier mód legkomolyabb változtatása az idén” – nyilatkozta az ESPN-nek Enrique – „Eddig, ha le akartál igazolni valakit, csak a pontszámokat figyelted, hogy melyik játékosé éri el a 89-et, vagy akár annál többet is. Képzeljetek el egy edzőt, aki a valós életben is így csinálná. Ez lehetetlen. Amit néznek, az a játékos képessége és tulajdonságai. Ezután lesz egy felderítőd, akinek azt mondod: kell egy gyors szélső játékos, aki felszántja a széleket és jól cselez.”

„Idén ez a feladatunk, hogy ezt a „felderítő rendszert” a játékba ültessük és, hogy a játékosok ne csak számokat keressenek, hanem a számukra megfelelő képességekkel bíró játékost”

Az interjúban igyekezett életszerű példákat hozni, az új rendszer további előnyeiről: „tegyük fel, hogy az MLS (Major League Soccer) a kedvenc bajnokságod és jól ismered az ott játszó embereket. Ilyenkor nincs baj azzal, hogy kit akarsz igazolni, ellenben, ha Brazíliából akarsz igazolni, ahol nem annyira ismered a járást, igazolhatsz egy felderítőt, aki megtalálja a számodra érdekes játékosokat.”

A változások által, egészen új nézetből közelíthetjük meg a csapatépítés ezen módját. Az ígéretek szerint, ez egy újabb lépés lesz egy realisztikusabb FIFA felé.