FIFA 14: Hivatalos megjelenés

Lesz is, meg nem is. Ez jellemezheti az idei év virtuális labdarúgó királyának eljövetelét. Az EA SPORTS FIFA 14 videójáték hivatalosan 2013. szeptember 27-én érkezik az európai boltok polcaira. De miért is beszélhetünk csúszásról? És hol van a beígért következő generációs Ignite motor? A következő sorokban igyekszünk választ adni minden kérdésre.

Az új generációs játékgépek bejelentése még a legnagyobb videójáték kiadókat is összezavarta egy cseppet. Először az idén február 20-án tartott Sony PlayStation 4 bemutató borzolta fel a kedélyeket. Még akkor is, ha már az előző év második felében minden nagyobb fejlesztőcsapat asztalán már ott csücsült a developer kit (fejlesztői példány). Mivel maga az eszköz nem került leleplezésre, kereskedelmi forgalomba kerüléséről kár is volt talalálgatni.

2013. május 21-én a Microsoft is megtörte a csendet, azonban itt már kézzel fogható tényeket állítottak a nagyérdemű elé. Az Xbox One névre keresztelt termékük mind külsőleg, mind pedig szoftveresen készen áll az új generációs játékosok befogadására. Laikusok számára hatalmas meglepetésként hatott az Electronic Arts feltűnése a porondon. Azok akik már mélyebben beleásták magukat a FIFA sorozatba valószínűleg számíthattak erre a lépésre, amikor a sajtótájékoztatón bemutataásra került a világon először az EA SPORTS Ignite Engine névre keresztelt keretrendszere.

Miért is beszélhetünk csúszásról?
Az már biztos, hogy karácsonyig semmiképpen sem kerülhetnek piacra a legújabb videójáték- konzolok. Egyértelmű tehát, hogy a FIFA 14 idén akár két alkalommal, teljesen különböző formában érkezhet a nappaliba. Megerősített, hivatalos források szerint a szeptember 27-én megjelenő FIFA 14 verzió az előző évek során elindított fejlesztési menetnek megfelelő formában kerül a boltok polcaira Európában. Az eddig beígért játékmenetbéli és a menürendszert érintő újításokkal együtt. A tavalyi dátumhoz képest egyébként még 1 nappal korábban jelenik meg a játék. Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy októberben is kaptunk már fifát.

Hol van a beígért next-gen motor?
Ismerve a konzol fejlesztő cégeket többek között ezt sem bízzák a véletlenre. Amennyiben a karácsonyi dömpingre bármelyik cég összekapja a maga következő generációs játékgépét, az első játékok között találhatjuk majd az EA SPORTS FIFA 14 feltupírozott változatát. A Microsoft sajtótájékoztatóján bejelentett extra funkciók és az elképesztően élethű fizikai szimuláción túl nem érdemes egyebeken gondolkozni. A megjelenés után beletelik majd legalább 1-2 feljesztési ciklusba, amíg Santiago Jaramillo és csapat teljes mértékben kitapasztalja az új erőművek minden lehetőségét. Erről azonban egy másik cikkünkben olvashattok majd.

EA SPORTS FIFA 14 megjelenés: 2013. szeptember 27.