FIFA 14: Dél-Amerikai erősítés

David Rutter a Gamescom sajtókonferencián elmondta a legfontosabb újítást is kivételesen. Megtudhattuk mely licencekkel bővült 33-ra az elérhető bajnokságok száma.

Minden évben a közösséget ez a kérdés foglalkoztatja: Vajon belekerül-e kedvenc bajnoksága a játékba? Nos, az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy az EA szeret meglepetést okozni. Idén viszont sok mindenben változtattak a kommunikációjukon, így most ez is bejelentésre került a Gamescomon.

Leginkább a dél-amerikai piacon igyekeznek erősíteni, hisz teljes egészében sikerült megállapodniuk a chilei és hosszú szenvedések után végre az argentín futballszövetségek képviselőivel is. Ennek a két országnak az összes első osztályában játszó csapata elérhető lesz a FIFA 14-ben. Ezen felül még mindig Dél-Amerikánál maradva sikerült megállapodniuk 19 brazíl klubbal a jogokról, valamint a brazíl válogatott is immár valósághűen fog szerepelni a FIFA-ban.

Átrepülve Európába, itt a legnagyobb licenc-ügyi harc az olaszokkal volt. A kontinens egyik legnépszerűbb bajnokságának elég hiányos volt a játékban való megjelenése. Szerencsére dolgoznak az ügyön, így egyre több klubbal kötnek sikeresen szerződést.