FIFA 14: Az első gameplay trailer

Az Ignite motor megérkezett, de ez nem egyenlő azzal, hogy a korábbi generációkat teljesen elhanyagolnák, még, ha ezután az Ignite-os kiadások fejlesztése lesz az előtérben is. A helyzet az, hogy megérkezett a FIFA 14 első gameplay trailere és jó dolgokkal kecsegtet a PC-s, Xbox360-as és PS3-as játékosok számára. 

Az EA-s srácok évről-évre a realitás és a legjobb futball szimulátor megalkotása felé haladnak, ami felé egy újabb mozzanat lesz a FIFA 14. A trailerben láthatjátok, miben finomodik, és mivel egészül ki, az 13-asban is használt rendszer. A másfél perces videóból érezhető, hogy a szerkesztő brigád idén is a támadásokat, azaz az offenzív futballt támogatja, hiszen, főleg ezeken a részeken alakítottak.

Kezdjük egy támadás kezdetétől az egészet. Megvan a labda, amit fedezni kell. A korábbi fizikai motornak hála, ez nem akadály, így, hogy támadásba lendítsük magunkat, jöhetnek a következő elemek. A frissített támadási inteligencia segíti, hogy a csapattársak jókor, jó helyen legyenek és sokkal könnyebbé tegyék a támadások felépítését.

Persze, a játékszer sem maradhat ki a képből, hiszen nem csak a játékosok, de a labda mozgása és fizikája is változott, valamint a kettő egyvelege is. Nem mindegy, hogy milyen időjárásnál, hogyan és mikor érinti a játékos a labdát, hiszen már ez is komoly tényezője lesz (főleg az akció befejezésének) a meccseknek. Utunkba álló védőket persze nem egy lövéssel, hanem egy finom csellel kell elintézni, amiben az előbb említett rendszer is bőven szerepet fog játszani, hogy a lehető legprecízebb mozdulat sorral jussunk a tiszta helyzetig. A tiszta helyzetben már csak annyi a dolgunk, amit a videó utolsó negyedében látunk. A megfelelő játékossal, a megfelelő helyre küldeni a játékszert.

Az EA Sports brigádja megint tett róla, hogy a következő szezon se legyen unalmas, de reméljük, hogy a nemsokára megrendezendő E3 konferencián, a videón kívül mást is láthatunk még a játékról.

Íme, a trailer: