FIFA 14 árak és változatok

Új FIFA megjelenésénél nem csak az a kérdés, hogy mik lesznek az újdonságok, ebből idén elég jól el vagyunk halmozva szerencsére. De a másik égető kérdés, hogy mennyi pénzbe is fog ez nekünk kerülni az őszi megjelenéskor. Ennek igyekeztünk utánajárni szerte az interneten.

Magyarországon jelenleg csak a most is használt gépekre készült FIFA 14 árai lelhetőek fel. Ezek szerint a szokásoknak megfelelően a PC-s változatért 8.990 forintot, az Xbox360 és PlayStation3 csomagolású dobozokért pedig 13.990 forintot kell a boltokba hagyni. Megvásárolhatjuk a PC-s változatot Originen is, ekkor nem kapunk lemezt, azonban 50 eurót emel le az EA a FIFA 14 kódért, ami ha átszámítjuk akkor majdnem kétszerese a lemezes változatnak, igaz jár hozzá pár extra is, ami az Ultimate Team játékosok számára érdekes lehet.

Ősszel jön az új konzolgeneráció, az Xbox One és a PlayStation4. Már bejelentették, hogy érkezik rájuk is a FIFA 14 a vadonatúj Ignite motorral, azonban árakat még külföldön sem tudunk fellelni. Egész pontosan az Amazonnál elő tudjuk rendelni 90 angol fontért, ami átszámítva több, mint 31.000 forint, ez még az angol pénztárcákhoz mérten sem kevés egy játékért, amihez semmi extrát nem kapunk. Azonban felhívják ők is a figyelmet, hogy még nincs hivatalos ára a játéknak és feltehetően felé lőtték be, elő lehet náluk rendelni és amennyiben a végleges ár olcsóbb lesz, természetesen az olcsóbbat kell kifizetni.

Idén is várhatunk egy extrákkal dúsított kiadást. Itthon még erre utaló nyomok nincsenek, külföldön azonban ehhez a Limited Editionhöz ismét jár a tavalyi 24 Ultimate Team aranycsomag, és több EA Sports Football Club apróság, új gólörömökkel, régi mezekkel, új labdákkal, cipőkkel. Angliában 65 fontot kérnek el érte, ez megegyezik a tavalyi Ultimate Edition árával, ha tippelnünk kéne, akkor 16-17.000 forint környékére képzeljük el a csomagot. Ez csak Xbox360 és PS3 játékosoknak van egyelőre meghirdetve, PC-sek csak Origines vásárlás esetén kapják meg.

Elérhető lesz itthon is, az 576 katalógusa alapján csak náluk egy FIFA 14 Collector’s Edition (egyelőre hivatalos ár nélkül), ami gyűjtőknek és igazi rajongóknak lehet tökéletes választás. A csomagban megtalálható minden, ami a fentebb vázolt Limited Editionbe, extraként kapunk hozzá egy fém tokot, valamint egy Adidas-EA közös tervezésű focilabdát. Ezek láthatóak a képen, azonban sem a doboz, sem a labda mintája nem tekinthető véglegesnek. Angliában 85 fontot kérnek érte, Olaszországban 100 eurót, ami nagyjából 30.000 forint, ez még akár itthon is reális ár lehet egy Adidas focilabdáért és egy FIFA 14-ért.

Ahol jelenleg nem tudunk pontos hazai árat, illetve, hogy a magyar csomagok pontosan mit is fognak tartalmazni, ezek amint kiderülnek, tájékoztatunk benneteket.