FIFA 14: 1 hét múlva E3

Egy hét múlva kezdődik az év első nagy videojáték-kiállítása az E3 Los Angelesben. Természetesen az Electronic Arts is jelen lesz az eseményen, mindjárt az első nap tart egy sajtótájékoztatót, ahol a hírek szerint új információkat tudhatunk meg a készülő FIFA 14-ről.

Az elmúlt években az E3 az aktuális FIFA epizódot illetően nem volt túl izgalmas, láthattuk az első trailert és elmondták ugyanazokat a dolgokat, amiket korábban már hallhattunk. Idén azonban sokkal izgalmasabbnak ígérkezik a FIFA-fejeknek. Bár a jelenlegi konzolgenerációt illetően, ideértve a PC-t is, nem valószínű, hogy új információkat kapunk a már megismerteken túl, egy videóban azért reménykedhetünk.

Azonban a következő generáció felé kacsingató játékosok élezhetik a szemüket és a fülüket. Két hete, mint bizonyára tudjátok a Microsoft konferenciáján az EA is színpadra lépett és bemutatta a következő generációs motorját, az Igniteot, ami majd a FIFA 14-et is fogja hatjani az ősszel megjelenő gépeken. Az új engineről újabb információkat valószínűleg már nem fogunk kapni, azonban a FIFA 14 erősebbik változatáról egészen biztos, hogy hallani fogunk. Ha nem csak a motor lesz a különbség, hanem új funkciókkal és gyarapodik a kisebbik testvéréhez képest, akkor azok bejelentésére is számíthatunk. Természetesen fényképek és videók a FIFA 14 ezen változatáról is a közönség kívánságlistáján van, remélhetőleg ezeket is publikálják.

Az utóbbi időben az EA is erősen rámozdult a közösségi szolgáltatásokra, idén is várható az EA Sports Football Club továbbfejlesztése, az Origin szerepének erősítése és egyéb közösségi platformok integrálása. Minden bizonnyal ezeket is meg fogják szellőztetni.

Fontos megjegyezni, hogy kiállítva szinte biztos nem lesz még a FIFA 14, zárt ajtók mögött fogják megmutatni a sajtó munkatársainak az aktuális állapotot, azonban erről se fénykép, se videó nem készülhet, így gameplay videóra idén is várnunk kell az augusztusi Gamescomig.

Az Electronic Arts sajtókonferenciája, ahol valószínűleg a FIFA 14 is szerepet kap június 10-én, hétfőn magyar idő szerint 22 órakor lesz.