FIFA 13: iOS képek

Ugyan az iOS verzió nem a hardcore FIFA-játékosok számára készül, de azt is folyamatosan fejleszti az Electronic Arts, igaz külön a húzóágazattól, nem Kanadában, hanem Romániában. Nem csak földrajzilag áll messze a kettő egymástól, de mivel mobil eszközökről beszélünk hardverileg sem közelítik meg a konzolok vagy a számítógépek szintjét.

Megjelent pár kép a készülő FIFA 13 iOS verziójáról, ami két szempontból is érdekes, igaz az új, retina kijelzővel szerelt iPaden készültek a képek, de remélhetőleg nem romlik a minőség számottevően az iPad2-n se. Az első kép egy összehasonlítás méghozzá a játék arcát, Leo Messit tudjuk megnézni, hogy miként változott egy év alatt, nem csak a játékos arca, teste, hanem a fű és a labda is. Ha például PC-s vonalra állítjuk, akkor a FIFA 12 nagyjából a 2003-2004-es verziót hozza, az új FIFA 13, viszont már vastagon belekóstol a „nullás” szériába a 08-09-et idézhetjük fel. Ez hatalmas ugrás. Természetesen ebbe az is belejátszhat, hogy az új iPad még nem állt rendelkezésre a 12 készültekor, nem tudták annak kijelzőjét kihasználni.

fifa13ioscompareA második kép prezentálja az új irányítást. Aki játszott akár iPhoneon, iPodon vagy iPaden, annak nem sok újdonságot takar az irányítás, történt rajta egy kisebb grafikai tunning. Azonban ha megnézzük a „Skill Move” gombot, az nem egy egyszerű ráncfelvarrás. A lényege, hogy eddig ha megnyomtuk ezt a gombot, akkor a játékosunk bedobott egy véletlenszerű cselt. Most pedig négy irányba tudjuk mozdítani a gombot, ami négy előredefiniált mozdulatot jelent.

fifa-13-ios-screens-released-1

Az irányítás táblagépen azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy nehézkes, a sarkoknál kell megtartani a deszkát. Erre van egy nagyszerű alkalmazás iPhonera és iPodra, az EA Sports Gamepad, ami Bluetooth kapcsolatot létesít az iPaddel, így sokkal kényelmesebben tudjuk irányítani, ami a fizikai gombok hiánya miatt még így is elég furcsa. Az egy hátránya pont a Bluetooth kapcsolat, ami a Wi-Fi kikapcsolását igényli, ami egyrészt kényelmetlen procedúra, másrészt, ha rendelkezünk például egy Apple TV-vel, akkor nem tudjuk kilőni az iPad képet a HD tévénkre, remélhetőleg ez is változni fog.