FIFA 13: E3 zárás

Nem sokkal ezelőtt véget ért a mintegy háromnegyed órás élő chat David Rutter producerrel, ahol a FIFA 13-ról tudhattunk meg további dolgokat. Ezzel az eseménnyel pedig a FIFA 13-at illetően véget ért a Los Angeles-i E3.

Újdonságokra nem derült fény, kérdések érkeztek az Ultimate Teamet, online és offline módokat illetően is, azonban ezektől a válaszoktól elzárkózott, róluk a későbbiekben fogunk többet megtudni. Csak azokról a dolgokról tudhattunk meg pár apróságot, amiket már bejelentettek.

A hétfőn bejelentett továbbfejlesztett EA Sports Football Club kiemelt szerepet kapott most is. Rutter szerint a legérdekesebb újdonság a Katalógus, ahol megvehetjük például a csapatok régi mezeit kreditekért. Ezeket a krediteket, pedig szintlépésekért és Tapasztalati Pontokért fogjuk kapni és tudjuk elkölteni őket. Alapvetően a mostani FIFA 12 Üzletet kell elképzelni, csak sokkal több minden lesz megtalálható benne, folyamatosan ötletelnek rajta, hogy még mi kerülhetne be oda, szóval teljes listát még nem tudnak adni.

Szó esett a védekezésről is. Változtatni nem fognak rajta, alapvetően késznek gondolják, ami majd az új Támadó MI-vel lesz nagyon ütős, illetve második generációs Ütközésmodell lökdösődő effektjével. Nagyon örülnek neki, hogy a játékosok 95%-a használja a Taktikus Védekezést, és elképzelhető, hogy kikerül az az opció, ami a Klasszikus Védekezés használatát engedélyezi, ez még nem eldöntött, de nagy rá az esély.

Egyik néző azt firtatta, hogy változtatnak e a sebesség központúságon, megszűnik e az a kép, hogy a gyors játékos a legjobb játékos. Rutterék egyértelműen erre törekszenek, az új Támadó MI-vel sokkal inkább a figurákra lesznek rákényszerítve az emberek, nem jön ki annyira a sebesség, illetve a már korábban említett lökdösődés itt is előjön, hogy az majd lassítja a gyorslábúakat.

Egy kérdést követően, ami arra utalt, hogy lehet e vetődni mezőnyjátkossal, elhangzott, hogy mindenképp törekednek a Fair Playre. Nem akarnak ilyen kódot beleírni, mert ez elrontaná akár az 1v1 akár az 1vCPU mérkőzéseket is és lehetőséget adnának a csalásra. Ezt mindenképp el akarják kerülni, ne csak, hogy mi ne rontsuk el egymás játékát, de a gépünk sem a mienket.

FIFA13-messi