FIFA 12 Online változtatások

Nem csak fejlesztéseket hajtanak végre idén a gördülékenyebb játék érdekében, hanem új rendszert is vezetnek be. Ez természetesen nem csak az erőviszonyokat változtatja meg, hanem új kihívásokat ad még az igazán veterán játékosoknak is. Az idei FIFA minden téren új élményt szeretne nyújtani azoknak, akik bizalmat szavaznak neki a szeptemberi induláskor. És ne felejtsük el, az utolsó nagy bejelentés még a tarsolyban van. Várjuk a tippeket mi lehet az?

fifa12-dzs-logo-2
Elsőként a Head to Head Seasons névre keresztelt újításukat érdemes megemlíteni, ugyanis ez váltja fel a korábbi rangsorolt meccseket. Eddig, mint minden sportjátékban, úgy tudtunk egymás ellen játszani, hogy skill pontokat kaptunk és ezek alapján soroltak be minket egy tabellába.
Van 10 divizió és egy szezonban 10 meccset kell játszani és ez alatt kiharcolni a feljutást. A pontozás megegyezik a valós focival vagyis 3 a győzelemért, 1 a döntetlenért, a vereségért pedig nem jár.
Mindenki a legutolsó csoportban kezd és kezdetben csak 12 pontot kell elérni a feljebb lépéshez, de a továbbiakban egyre nehezebb lesz kiharcolni a feljutást. A legnagyobb siker, amit játékos elérhet, hogy megnyerheti a „League Title” címet, a 1-es divízióban.
Új rendszert kap az ellenfél keresése is. Először be kell állítanunk, hogy melyik csapattal szeretnénk játszani, a felállást, mezt és minden egyeben és csak ez után fog keresni nekünk ellenfelet a rendszer. A keresés során figyelembe veszi a csoportot, a skillt, tartózkodási helyet, irányítást, a kilépési arányunkat, valamint a választott klub csillagait. Így nyugodtan játszhat online mindneki a számára kézenfekvő csapattal, nem kell a bugos csapatot választani, ugyanis, ha valaki kiválasztja mondjuk a West Hamet, nem fogja a rendszer összesorsolni egy Chelseas játékossal.
Minden szezonban két csoportonként lesz egy 4 körös kupa, amiben részt vehetünk, egyenes kieséses rendszerben. Az itteni győztes egy ezüst serleggel gazdagodik, természetesen csak virtuálisan.
Természetesen megmaradnak a barátságos meccsek is, némi módosítással. A barátainkat, vagyis akik ellen barátságos meccseket játszottunk, vagy szeretnénk játszani fel kell venni a baloldali menübe, ahol látható az állapotuk. Ha játszunk velük egy meccset, akkor egy új szezon kezdődik, 10 meccsig, ugyanolyan pontozással, mint azt már föntebb említettük. Nyilvánvalóan nem kell lejátszani mind a tíz meccset, ha nem akarjuk és az online bajnokságunkat mi sem úgy tervezzük, hogy tíz meccs után van továbbjutó. Ez csak egy jó lehetőség, hogy két barát ne 1-1 meccsen mérje csak össze a tudását.