Fejlődik a Karrier mód

Sokan vannak, akik az online mérkőzésekre esküsznek, viszont nagyon sokan inkább offline tolják a FIFA-t, ők leginkább a Karrier móddal játszanak. Előbbibe a közösség mindig javítást vár, gyorsabb szerverek, kevesebb szakadás, azok akik viszont az utóbbival játszanak inkább, folyamatos fejlődést szeretnének látni. Most teljesülni fog az álmuk, az EA nem kevés közösségi kérést teljesít a FIFA 13-ban.

A legfontosabb, hogy megérkezik a régóta várt nemzetközi karrier lehetősége! Ugyan a válogatott már többször is vett részt a FIFA ezen módjában, de irányítani sosem tudtuk azt, mindig csak elvitt 1-2 játékosunkat a nemzeti csapat. Most azonban teljes hatalmat kapunk a válogatott mellett, felügyelni kell a játékosokat, kiválasztani őket időben, barátságos meccseket és tornákat játszani. Úgy, hogy közben a klubcsapatoddal is küzdened kell, hiszen párhuzamosan fognak futni. Szerencsére a két csapat kezelése külön ablakban fog futni, hogy el lehessen őket különíteni, ne zavarodjunk össze.

Fejlődik a kommentátor is, ugyanis élőben fognak tudósítani a többi mérkőzésről, információkat kapunk a gólokról, piroslapokról és büntetőkről. Mindezt audio-formában. A meccsek előtt ki tudjuk választani, hogy melyik párhuzamos mérkőzésről szeretnénk értesülni.
Továbbdolgozzák a tavaly sem éppen gyengére sikerült átigazolási részt. Hosszú könyörgések után végre elérhetővé válik a „cserekereskedelem”, pénzt és játékost kínálhatunk fel a másik klub számára. Ha kölcsönadunk valakit, meghatározhatjuk, amennyiben meg akarja vásárolni a klub, mennyibe fog kerülni számára. Minden egyes tárgyalásról egyeztetnünk kell a Vezetőséggel, akik elmondják a véleményüket.

Újdonságként jelenik meg, hogy figyelhetünk egy játékost, amennyiben elérhetővé vállik, láthatjuk, hogy mibe kerülne számunkra.

Érdemes lesz figyelni a sajtót is, hiszen akár innen is megindíthatjuk a tárgyalásokat, ha látjuk, hogy például valaki klubot keres, csak megnyomjuk a bal analógkart és csak megegyezés kérdése, hogy az illető nálunk folytassa.

Fontos megemlíteni, hogy az EASFC Katalógusból meg tudunk vásárolni egy olyan módot, ami lehetővé teszik a játékosok szerkesztését. Ez minden bizonnyal sokak számára jelent javulást.