EuroFIFA a mobilodról

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mobiltelefonokról történő internetezés, és ez már a mi statisztikáinkban is megmutatkozik, ezért úgy döntöttünk, lépnünk kell és elkészítettük az okostelefonokra optimailzált weboldalunkat.

A fiatalok között feltűnő változás következett be az elmúlt években a tömegközlekedési eszközökön. Nem is olyan rég még minden fiatalnak iPod, vagy valami más MP3 lejátszó lógótt a füléből. Mára ez majdhogynem eltűnt és mindenki az okostelefonján internetezik a buszon, metrón, villamoson, iskolában. Amikor mozgásban van az ember, akkor biztosan, de sok esetben az iskolában is a 3G hálózatra kénytelenek felcsatlakozni.
A 3G-ről tudni kell, hogy nem olyan gyors közel sem, mint egy otthoni hálózat és ezért a nem túl jó sebességért és az adatforgalom korlátozásért bizony fizetni kell a szolgáltatóknak.
Ez az egyik oka, hogy szükség van mobilra optimalizált weboldalakra, ahol nincsenek nagy fejlécek, hatalmas méretű háttérképek, csak a lényeg, hogy ne generáljunk hatalmas adatforgalmat és gyorsan megjelenhessen a kontent.
A másik ok, hogy a mai oldalak többsége, beleértve a mienket is 1000 pixel szélességre vannak belőve, ami nagyon széles és a telefonok kijelzőjén miniatürizált gombok lesznek, amiket nehéz eltalálni egy 3,5-4 inches kijelzőn. Ezért a másik fontos dolog 2012-ben egy mobilra optimalizált weboldalnál, hogy érintéssel könnyen kezelhető legyen. Ezeket a szempontokat figyelembe véve alkottuk meg – egyelőre még béta állapotú – de működő – mobiloldalunkat.

Amennyiben Facebookról, vagy egyéb másik oldalról kattintatok valamilyen hivatkozásunkra mobiltelefonotokról, akkor ebben a nézetben tudjátok majd elolvasni a cikkeket.
Navigálni a felső kék sorban tudtok a MENU feliratva kattintva. Innen eljuthattok a Facebook oldalunkra, vagy ha FIFA-s videókat szeretnétek nézni vagy mutogatni a haveroknak, akkor YouTube csatornánkra is egy kattintással eljuthattok. A Hírek fülre kattintva pedig egy újabb menü nyílik meg, itt kategóriákra vannak bontva az újdonságok. Minden kategóriából a két legfrissebb kerül megjelenítésre.
iPhone tulajdonos FIFA-fejek, ha szeretnék akkor a kezdőképernyőre is kitehetik a könyvjelzőt egy EuroFIFA logós ikonnal.

addtohome