Érkezik az Euro 2012!

Az Electronic Arts ma bejelentette, hogy átülteti a virtuális világba az idei labdarúgó európa-bajnokságot. Az eddigi évekkel ellentétben ezúttal fogyasztóbarátabb formában vághatunk neki a lengyel-ukrán rendezésű tornának.

Idén június 8. és július 1. között kerül megrendezésre a 14. labdarúgó európa-bajnokság Lengyelország és Ukrajna szervezésében. De hála az EA Sportsnak, a virtuális gyepen előbb is eldönthetjük, hogy melyik nemzet lesz a legjobb Európában, illetve utólag is lejátszhatjuk.

Rengeteg pletykát oszlatott el az EA a mai bejelentésével. Mindenki számított rá, hogy ők adják ki, de nyílván a FIFA Street megjelenése miatt, halasztották a bejelentést. Ez viszont sokakban azt az érzést váltotta ki, hogy el kell kezdeni kacsákat gyartáni. Lehetett olvasni mindent, voltak egészen biztos források, akik azt mondták, hogy nem lesz. Azt is tényként kezelték páran, hogy nem az EA, hanem egy másik cég fogja készíteni (itt a népszerűek a Warner Bros., illetve a Konami volt). De végül minden maradt a rendes kerégvágásban és hasonlóan 2000-hez, 2004-hez és 2008-hoz, 2012-ben is az EA adja ki az idei kontinens viadal hivatalos videojátékát. Vagy mégsem?

Az eddigi évektől rendhagyóan, idén nem különálló programként hanem úgynevezett “digitális kiegészítő csomag” formájában juthatnak hozzá a rajongók az Európa Bajnoksághoz. Kérdésünkre, miszerint pontosan milyen árkategóriában és módon lesz elérhető a kiegészítés a kiadó azt nyilatkozta, hogy az eddigi évektől eltérően egy más játékoknál már bevált DLC formájában tölthetjük le a “játékot.” Ennek megfelelően az ára is a többi videójátékhoz megjelent letölthető tartalmak árkategóriájában képzelhető el. Ennek következtében grafikai vagy játékmenetbeli változás nem lesz a játékban. Inkább csak külcsín fogja felvenni az Euro 2012 köntöst.

Várjuk a véleményeiteket ezzel kapcsolatban facebook rajongói oldalunkon vagy a cikk alatti komment mezőben. Szerintetek jó döntés volt az Electronic Arts-tól, hogy ilyen formában jelenik meg a játék?