EA Sports FIFA Mobile

Azt már az E3 konferencia előtt megerősítették, hogy idén a „handheld” kategóriát lényegében megszüntetik és csak az okostelefonokra és a táblagépekre fognak koncentrálni. Azonban, hogy ezt milyen formában fogjuk megkapni rejtély maradt.

Hosszú évek óta a FIFA közösségben két olyan kívánság/vágy van, ami minden évben előkerül az üzleti modellt tekintve. Az egyik az, hogy a játék legyen ingyenes, ami teljes egészében nyilván abszurd kérés. A másik pedig, hogy legyen egy alapjáték, ami minden évben frissítéseket kap, ebben viszont van ráció.
Nos, úgy tűnik, hogy meghallgattatott a közönség kívánsága és a mobil platformoknál az idei év végétől mindkét modellt élesben tapasztalhatjuk meg. Tavaly a FIFA 15-t ingyenesen adta ki az Electronic Arts és játékon belül tudtunk vásárolni. Ez idén sem lesz másképp, szintén ingyen lesz elérhető a FIFA 16, ami nem is FIFA 16. Ugyani az idei évtől az App Storeból és a Google Play Storeból az EA SPORTS FIFA Mobile alkalmazást kell letöltenünk (ingyen) és ehhez a játékhoz fogunk a hónapok, évek múlásával frissítéseket kapni. Tehát mobilon megszűnik az éves frissítési ciklus.
EA SPORTS FIFA Mobie on iPhone 5c
Az sokatok számára ismert, hogy a mobilok (és tabletek) teljesítménye évről-évre hihetetlen mértékben növekszik. Az EA ígérete szerint maximálisan igyekeznek kihasználni az eszközökben lévő érőt, annak érdekében, hogy egy elképesztő, konzol-szintű gameplayt biztosítsanaka számunkra. Igen, a tenyerünkben. Ebbe a gameplaybe beletartoznak az animációk, az új cselek, a FIFA-ra jellemző kifinomult mesterséges intelligencia és először a mobilok történetében a gólörömök is.

Az új gameplay mellé új irányítás is érkezik, például a FIFA sorozat 2000-es évek elején megismert egyérintőzést hasonlóan egyszerűen tudjuk majd előhívni. Pusztán rá kell kattintanunk a társunkra és játékosaink már csinálják is. Rögzített szituációknál meg tudjuk rajzolni a labda röppályáját, a sebességgel és az erővel együtt.

A játékkal kapcsolatos további részletekre a következő hónapokban számíthatunk.