EA sajtókonferencia: FIFA 13

Lezajlott az Electronic Arts sajtókonferenciája a kölni Gamescom rendezvényen. Természetesen a FIFA 13 is terítékre került és megtudhattunk pár újdonságot is a sorozat ősszel megjelenő epizódjáról.

A konferencia utoljára hagyott pontját Andrew Wilson kezdte a FIFA Online 3 bemutatásával. Aki nem tudná a PC játékosok számára egy ingyenes lehetőséget biztosít az online játékra, méghozzá az új verzióban már az jelenlegi generációk motorját kapja meg és még idén elérhető lesz.

Következett a nagy sikerű Ultimate Team újdonságainak bemutatása. Bevezétésre kerül egy heti rendszerességgel frissülő kihívás, ami a futball világából érkezik. Azonban a legfontosabb, hogy akár interneten, akár okostelefonunkon egy alkalmazás segítségével bárhol bármikor hozzáférhetünk a csapatunkhoz.

rutterinteget

Utána következett a vezető producer, David Rutter és a játék többi részéről tartott előadást. Az elején elmondta, hogy mennyi mindenben javul és hasonlít a valódi focira az új motor, valamint az EA Sports Football Club fejlődése is remeknek ígérkezik.

Idáig kellett várni, hogy új információkkal gazdagodhassunk az online játék terén. A tavalyi Head-to-Head meccsek sikerén felbuzdulva, idén 2v2-ben is játszhatjuk ezt a módot, ugyanúgy divíziókra bontva.< Továbbá bővítik az élményt egy „kiállító teremmel”, ahol megtekinthetjük eddig begyűjtött serlegeinket, ezzel is még személyesebbé téve a játékot. Az EA Sports Football Club Matchday bemutatását hagyták a végére, ami sok mindenben hasonlít az évek óta létező Élő Idényre, ami tulajdonképpen integrálva van bele, ugyanúgy megkapjuk a frissítéseket a játékosokról, azonban jócskán túlléptek ezen. A Matchdayen keresztül az EA SFC-ben kiválasztott csapatunk teljesítményét, naptárát is nyomon tudjuk követni.

matchday

Ehhez tartozik az a funkció is, amit a Karrier módot beharangozó cikkünkben írtunk, vagyis a mérkőzések alatt egy harmadik kommentátor juttatja el hozzánk a többi, számunkra fontos meccs leglényegesebb momentumait.

Az elhangzottakon túl, érdemes megemlíteni, hogy a bemutatott videóanyagok is nagyon látványosak. A pálya környéke életre kel, ideértve a fotósokat és a biztonsági személyzetet (rendőröket) is, ami már egy nagyon régóta várt jelenség.

A FIFA 13 demója szeptember 11-én érkezik!

David Rutter fellépett a Sony konferenciáján is, ahol bejelentette, hogy a FIFA 13 PlayStation Move támogatással is érkezik.