Dubajban lesz az FIWC Döntő

Hivatalossá vált, hogy az idei FIFA Interaktív Világbajnokság döntője az Egyesült Arab Emirségek második legnagyobb városában, Dubajban lesz megtartva.

Nagy motivációs erőt jelent mindig nem csak a 20.000 dolláros pénzdíj, még csak nem is az, hogy az Aranylabda Gálán veheti át a győztes a serleget, hanem az is, hogy hova juthat el, ha megnyeri valamelyik Selejtezőt akár Online, akár Offline. A tavalyi los angelesi kirándulást a szervezőknek idén sikerült megfejelni és a világ talán legfényűzőbb országába, Dubajba szervezik a Döntőt.
Dubaj talán mondhatni az utóbbi évtizedekben vált ismerté az emberek közt. Az olajkitermelésből befolyó pénzüket elkezdték elkölteni a turizmusra, így ma már az jelenti legnagyobb bevételi forrásukat. Dubajban található a világ legmagasabb épülete és építik a másodikat is, ismert továbbá a mesterséges szigeteiről (Pálma, Világ-szigetek). A legérdekesebb talán, hogy Dubajban rendeznek Sí Világkupát, természetesen azt is mesterségesen érik el, hisz azon az éghajlaton a hó mint olyan ismeretlen.
A szűkebb helyszínválasztás sem utolsó, hisz a verseny központja a Jumeirah Beach Hotelben lesz, alul találhattok róla egy képet.
Magyar versenyzőnek kijutni már csak két helyről van lehetősége. Az egyik a hétvégi Selejtező Varsóban, a másik pedig a május 1-től 15-ig tartó 6. Online Selejtező.

jumeirah-beach-hotel-dubai-united-arab-emirates