Bemutatták a mobil FIFA 14-et is

Az E3-on kiállították a FIFA 14 mobilokra szánt változatait is, az érdeklődők iPhoneon tudták kipróbálni a készülő játékot is, és nyilatkozott a marketing vezető is a legnagyobb újdonságról.

Tavalyi évben nagyon erős grafikai módosítást kapott a FIFA 13, univerzálissá tették, így aki iPhonera és iPadre is szerette volna megszerezni, elég volt egyszer megvásárolni, ezt kiegészítették iCloud integrációval és online játékkal is. Még mindig nagyon népszerű a felhasználók körében, jelenleg a magyar iTunes Storeban a harmadik helyen áll a fizetős játékok közt.

A FIFA 14 esetében, bár erősítik a grafikát is, azonban mégsem erre helyezik a hangsúlyt, hanem az irányításra. A mobil részleg marketingért felelős igazgatója Lucian Contreati elmondta, hogy a fejlesztés során a fő irány az volt, hogy hogyan lehetne a valós labdarúgás élményét átültetni érintőképernyőre, és úgy döntött a fejlesztő csapat, hogy az legjobb megoldás, ha eltűnnek a gombok.

Ezt úgy oldják meg, hogy előre beállíthatjuk a taktikát magunknak, milyen utasítások szerint mozogjan a játékosaink és különböző gesztusokkal tudjuk vezérelni őket. Ha húzzuk az ujjunkat a képernyőn akkor abba az irányba mozognak, ha valakinek passzolni szeretnénk, csak rá kell bökni és amikor elérkezünk a lövésig egy határozott mozdulattal kell ujjunkat elmozdítani a képernyőn, ennek a sebessége és hossza határozza meg a lövés tulajdonságait.

Elsőre ez elég érdekesnek hat és Lucian megnyugatta a FIFA sorozat rajongóit, hogy elérhető lesz a korábbi vezérlés is, az új irányítás küldetése, hogy a casual réteggel is megszerettessék A FIFA 14-et. További fokozása lehet a játékélménynek, ha tényleg készül egy használható gamepad az iOS eszközökhöz és a konzolokhoz hasonló precizitással tudjuk irányítani az embereinket, nem kényszerülünk rá az érintőképernyő korlátaira.

Elérhető lesz a játékban több, mint 30 liga 600 csapata és 16000 játékosa. A FIFA 14 mobil verziója is ősszel jelenik meg iPhonera, iPod Touchra és iPadra, valamint remélhetőleg idén már ténylegesen elérhető lesz Androidra a Google Play Storeból és az Amazon Appstoreból.