Bemutatkozott a FIFA 16

Elérkezett a minden évben kötelező első nagy gaming esemény az Electronic Entertainment Expo (E3) sajtótájékoztató sorozata, melynek harmadik állomása az Electronic Arts színpada volt. Ilyenkor minden franchise rajongói izgatottan szegezik tekintetüket a hivatalos élő közvetítésre és mindenki abban reménykedik meghallgatásra talált a közössége kérése.

Pelé hangja és momentumai nyitják a FIFA 16 részleget, majd David Rutter barátunk „a világ valaha volt legjobb játékosaként” a színpadra hívja a legendát, amitől annyira zavarba jött, hogy még a szokásos integetése is elmaradt. Egy rövid kis beszélgetéssel indítanak a labdarúgásról, külön kitérve az amerikai foci és az általunk űzött foci közti különbségre (soccer-football), majd összehasonlította a jelenlegi focit az ő aktív korabeli focijával.

Majd jött a játék bemutatása. Idén felhagytak azzal, hogy vagy a támadó vagy a védőjátékot erősítették fel és mind a támadást, mind a védekezést egy magasabb szintre emelték, beleértve a középpályát is, ami eddig egy nagy lyuk volt a játékban.
Kezdő FIFA játékosoknak az EA készített egy FIFA Trainer módot, ami egy új réteget képez a játék fölött és segít a kezdőknek abban, hogy megismerjék és egyre jobbak legyenek. Ez egyébként az összes EA Sports játékban megtalálható.
További információk a héten, illetve a nyár folyamán várhatóak.
Végül pedig, azok a FIFA-fejek, akik játszanak az Ultimate Teammel, a show után ha megnézik a fiókjukat kapnak egy 5 meccsre szóló ajándékot ami vagy Messit (PC, PlayStation), vagy Pelét(Xbox) rejti.

Nézzétek meg az E3-ra készített trailert, mely alatt Pelé hangját hallhatjátok. Érdemes megfigyelni az apróságokat, mint a részletes tetoválások a játékosokon, vagy ahogy a spori felfújja a fűre a sorfal vonalát. Részletekbe majd a holnapi nap, illetve az egész hét folyamán bocsátkozunk. Köztük egy összehasonlítást is tervezünk a nagy konkurens trailere alapján.