Impact Engine PC-n is!

Amit mi már korábban, egy közösségi webcaston elhangzottak alapján mondtuk, azt a nagyközönség számára az EA Sports a minap jelentette be. Vagyis a FIFA 12 PC-re is az innovatív Impact Enginenel érkezik.

Ugyan a hivatalos sajtóbejelentő csak az Ütközésmodellt (Impact Engine) említi meg, hogy érkezik PC-re, de meglepő lenne, ha a többi újdonságot ezek után nem tartalmazná a személyi számítógépekre szánt változat.
Ezzel a lépéssel az EA végre meglépte azt, amit a PC-s társadalom már hosszú évek óta kér tőle. Vagyis, hogy ugyanazt a játékot kapják meg, mint azok akik rendelkeznek valamelyik játékkonzollal.

Nézzük mik a legfontosabb újítások hivatalos meghatározásai magyarul:

Ütközésmodell – A két évig fejlesztett Player Impact Engine valós fizikai találkozásokat generál a pályán zajló minden megmozduláshoz. Természetes és hihető történések végtelen variációit tapasztalhatjuk meg minden ütközés alkalmával. Mindez a játékos számára a nagyobb rugalmasság érzését eredményezi, több húzásra vagy lökésre van lehetőség a labdáért való harcban, és könnyebb kikerülni a kisebb küzdelmekből.
Profi játékosintelligencia – A játékosok öntudatra ébredtek a pályán, saját képességeikre, valamint társaik jellegzetességeire és erősségeire alapozott önálló döntéseket hoznak. A kivételes helyzetfelismerő képességgel megáldott focisták például olyan lehetőségeket is képesek lesznek meglátni keresztlabdákra, melyeket a többiek nem. A Real Madridban játszó Kaká valószínűbben, távolabbról és gyorsabban veszi észre egy társa ígéretes megmozdulását, mint egy gyengébb helyzetfelismerő képességgel rendelkező futballista. A csapatok támadó taktikái más-más formát öltenek, a pályán levő játékosaik erősségeitől és az ellenfél gyengeségeitől függően, ami változatosabb meccseket és valósághűbb élményt eredményez.
Taktikus védekezés – Az újratervezett védelmi mechanizmus alapvető változtatásaival a taktikus védekezést éppoly fontos stratégiává teszi, mint a támadást. lmmár nagyon fontos, hogyan pozícionáljuk a játékosokat, hogyan fogjuk el a passzokat és hogyan szerelünk.
Precíz labdavezetés – A precíz labdavezetés segítségével sokkal finomabban és pontosabban érhetünk bele a labdába, több időnk van dönteni, jobban irányíthatjuk azt szűk helyeken, vagy a szárnyakon, vagy akár az ellenfél lerázásakor, erősebben befolyásolhatjuk a játék ritmusát.