2022-ig FIFA

Megállapodott egymással az Electronic Arts és a FIFA, a név licenceléséről, így 2022-ig biztosan FIFA néven jelenik meg az EA Sports focis játéka.

1993-ban jelent meg az első EA Sports gondozásában készülő focis videojáték FIFA néven és egyből felforgatta a piacot az újfajta szemléletével. Erről az epizódról már írtunk hosszabban, itt elolvashatjátok: FIFA International Soccer

Ez az első epizód 20 évvel ezelőtt letette az alapját egy hosszan tartó barátságnak a FIFA játékot készítő Electronic Arts és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közt. A mindkét fél számára jövedelmező kapcsolatot most egy újabb szerződéssel koronázták meg és 2022-ig az EA Sportsé a jog, hogy minden évben elhozza számunkra a világ legjobb focis játékát FIFA néven.

Andrew Wilson, az EA ügyvezető alelnöke így nyilatkozott:

Sorozatunk a minőség és az innováció etalonjává lett a sportvideojáték műfajban, és örömmel tekintünk az előttünk álló sok-sok további évre, amikor a nagy múltú FIFA nevet viselő játékaink világszerte összekovácsolnak majd bennünket vásárlóinkkal.

Jerom Valce, a labdarúgó-szövetség főtitkárának vléeménye is megjelnt a hivatalos sajtóbejelentőben:

A FIFA videojátékok kulcsfontosságú tapasztalatokat jelentenek a FIFA márkát és annak értékeit világszerte népszerűsítő munkánkban. Ezt jelzi az a 2,5 millió futballrajongó, akik részt vettek az idei FIFA Interactive World Cup bajnokságon, és ez csupán egyetlen példa az EA céggel való partnerségünk hatalmas erejére.

Őszintén reméljük, hogy továbbra is évről-évre folyamatosan elkápráztatnak minket a világ legjobb focis videojátékával.